Autosporto mėgėjų šventę Kačerginėje apniaukė lietus

Sekmadienį Kačerginėje surengtas lenktynių trasos „Nemuno žiedas“ 50 metų jubiliejus. Organizatoriai tikina, kad trasa išgyvena renesansą ir taps populiaresnė ne tik tarp profesionalų, bet ir mėgėjų.

Į jubiliejinį renginį susirinko bendraminčiai – profesionalūs sportininkai, mėgėjai, renginių organizatoriai, esami ir būsimi rėmėjai, besidomintys auto sportu.

Popietę, beįsibėgėjant šventei, staiga pakilęs vėjas ir stiprus lietus sutrikdė renginio programą. Burtų keliu ištrauktų 30 renginio svečių turėjo dalyvauti slalomo varžybose specialiai paruoštais „VW Golf V Gti“ automobiliais. Tai turėjo būti pagrindinis renginio akcentas, bet dėl oro sąlygų planuotu laiku varžybos neprasidėjo. Dalis žmonių išvažiavo nelaukdami renginio kulminacijos.

Ištikimiausieji svečiai sulaukė galimybės išbandyti sportinius automobilius. Užduotis slalomo dalyviams – kuo greičiau nuvažiuoti nustatytą atstumą. Tačiau reikėjo demonstruoti ne tik greitį, bet ir vairavimo įgūdžius. Sėdintieji už sportinio automobilio vairo turėjo sėkmingai apvažiuoti trasoje sustatytus kūgelius. Renginio programa numatyta iki 21 valandos, ją turėtų vainikuoti fejerverkai.

Jubiliejų „Nemuno žiedas" turėjo švęsti pernai, nes oficialiai trasa pradėjo veikti 1961-aisiais. Tačiau galimybė švęsti atsirado tik po metų.

„Kiek daugiau nei prieš metus teko perimti iš ankstesnio vadovo visą ūkį, kuris buvo ne kokios būklės. Skausmingiausia – palikti finansiniai įsipareigojimai“, – paaiškino viešosios įstaigos „Nemuno žiedas“ direktorius Arūnas Samochinas. Pasak jo, didžiausios skolos – valstybinei mokesčių inspekcijai, taip pat privatiems kreditoriams.

„Dabar esame nauja komanda, judame į priekį, organizuojame renginius, nuomojame trasą, pajamų tikrai gauname“, – pasakojo  viešosios įstaigos, kurios steigėjas ir dalininkas yra Kūno kultūros ir sporto departamentas, vadovas. Jis žada plėsti „Nemuno žiedo“ veiklą, siūlomų paslaugų gamą. Įstaigos lėšomis šiek tiek tvarkyta pati trasa.

„Didžioji dalis mūsų klientų yra profesionalai, tačiau mūsų strategija yra tokia, kad trasa galėtų naudotis ir mėgėjai, kurie nori išbandyti save lenktynėse“, – dėstė A.Samochinas. Pasak jo, mėgėjams yra organizuojamos varžybos, treniruotės.

Be to, yra galimybė trasoje rengti uždarus renginius, kuriuose jie gali lenktyniauti savais, nebūtinai sportiniais automobiliais. Lenktyniaujant ne sportiniu automobiliu privaloma užtikrinti saugumą, todėl ribojamas greitis, nustatyti kitokie lenktynių standartai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tai kad pernai valanda pasivezint uz babkes budavo pigiau nei siemet, o dar ir akciju budavo uz puse kainos. nei danga nei niekas kitas nepasikeite isskyrus kad truputi pabrango(+10lt) taip kad dziaugsmo ner, galit nesigirt

Dalyvavom

Dalyvavom portretas
Svente buvo skirt tik isrinktiesiems. Saunioji grietinele linksminosi palapineje, i kuria "Atseit" buvo kvieciami visi susirinkusieji. Taciau mums atejus iki iejimo pliaupiant lietui su dviem mazais vaikais buvo pasakyta - neturit kazkokiu tai juosteliu ant ranku - eikit sau :)

A

A portretas
As manau tai yra normalu, kad i kazkokia palapine pateko tik kviestiniai sveciai, nes Nemuno ziedas, tai ne Darbo partija, kuri galetu pamaitinti ir pagirdyti visus susirinkusiu zmones :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių