Automobilių turguose prekeivius išbaidė šaltis

Daugiau nei 30 laipsnių šalčio perkopusi termometro padala įbaugino naudotų automobilių turgų lankytojus. Kaune esantis automobilių turgus per šalčius sulaukė perpus mažiau lankytojų.

Kauno automobilių turgaus direktorius Valentinas Naujanis teigia pajutęs žymų lankytojų sumažėjimą – turgus buvo 50 proc. tuštesnis nei būna įprastai. Tačiau pridūrė, kad tai galėjo būti ne tik dėl didelių šalčių, bet ir kitų įvykių, pavyzdžiui, Sartų žirgų lenktynių.

„Tikrai ramesnis laikotarpis buvo. Po truputį priprantam ir mes prie šalčių – 15 laipsnių šalčio jau norma“, – komentavo direktorius.

V.Naujanis pastebi, kad užsieniečių per šalčius turguje netrūko, o lietuvių buvo mažiau. „Atvažiavę kirgizai vaikšto. Labai gerai pirkėjui ateiti esant šalčiams ir patikrinti, ar užsiveda automobilis. Jeigu per tokį šaltį užsiveda – automobilis vertas pirkėjo, o jeigu automobilis iš Italijos ar Prancūzijos su vasariniu kuru, tai reikia dar žieminio kuro pripilti. Daugiausiai bėdų – su akumuliatoriais“, – kalbėjo V.Naujanis.

Direktorius teigė, jog turguje stovinčių automobilių, jeigu jų niekas neateina apžiūrėti, nepatartina ir užvesti – tai esą per dideli išbandymai automobiliui.

„Nelabai kas kūrė, nebent yra reikalas. Per jėgą visi užsikuria, problemų nėra, bet žmonės stengiasi nekurti be reikalo, nes tai nieko neduoda. Užkūrus dyzelį reikia su juo 20-30 min. važiuoti, kad akumuliatorių pakrautų tiek, kiek per tą ekstremalų kūrimą neteko energijos“, – aiškino turgaus vadovas.

Rietavo automobilių turgaus direktorius Zigmonas Dirvonskas sakė, kad dėl šalčių turgus sekmadienį neveikė.

Lietuvos hidrometereologijos tarnybos duomenimis, artimiausiomis naktimis daugelyje šalies miestų dar turėtų paspausti 20 ar daugiau laipsnių šaltis. Dieną laikysis 9-14 laipsnių šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Tai apie akuma tik kauno turgaus direktorius zino? Straipsnis 0.

o gal pirkeju

o gal pirkeju  portretas
sumazejo del kauno turgaus kainu?nes buvau rudeni tai jos kosmines ten,va galvoju vel vaziuot paziuret kuo kosmonautai prekiauja : )
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių