Automobilių sporto veteranai vėl varžysis slalomo aikštelėse Kaune

  • Teksto dydis:

Puoselėdami jau daugiau nei keturis dešimtmečius gyvuojančią gražią tradiciją – kasmet bent po du kartus susiburti draugėn ir pasitikrinti savo gebėjimus kalėdinio bei velykinio slalomo aikštelėse, automobilių sporto veteranai iš visos Lietuvos kitos savaitės pabaigoje suvažiuos į Kauno rajoną.

Čia, šalia Aleksandro Stulginskio universiteto (dabar VDU Žemės ūkio akademija) esančioje slalomo aikštelėje, šeštadienį, sausio 19-ąją, šio sporto entuziastai pasitikrins, ar dar neišblėsę jų įgūdžiai, ar nedingęs meistriškumas, kuriuo kadaise žavėjosi tūkstančiai jų gerbėjų.

„Per netrumpą savo sportinę biografiją teko varžytis šimtuose trasų, turėjau garbės ne kartą kopti ir ant nugalėtojų pakylos, tačiau niekur nejaučiau tokio malonumo, kaip šiuose kalėdiniuose ir velykiniuose turnyruose. Gal todėl, kad čia mielai rinkdavosi visas šalies automobilių sporto meistrų veteranų žiedas, visi bendraminčiai, neturėję vienas nuo kito ko slėpti ir dar vis nepraradę noro varžytis“, – dar neseniai kalbėjo vienas veteranų sportinio sąjūdžio iniciatorių bei pradininkų, buvęs ilgametis Kauno automobilininkų klubo prezidentas, jau Amžinybėn išėjęs Vidmantas Čiutelė.

Ilgametė patirtis rodo, kad veteranai noriai renkasi ir entuziastingai varžosi šiose slalomo varžybose.

Varžybas rengia Tarptautinė automobilių sporto veteranų asociacija su Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) senjorų komitetu ir partneriais – Lietuvos automobilių, Kauno automobilininkų bei Lietuvos „Porsche“ klubais. Pasak vieno šių varžybų organizatorių, Tarptautinės automobilių sporto veteranų asociacijos direktoriaus bei varžybų vadovo Romualdo Mažuolio, kiek vėlesnė kalėdinio slalomo data pasirinkta tik dėl daugelio dalyvių didesnio prieššventinio užimtumo.

Paraiškas į veteranų slalomo varžybas jų organizatoriai priims varžybų vietoje lenktynių dieną nuo 9.00 val. iki 10.45 val. Varžybos prasidės sausio 19 d. 11 val. Kaip paskelbta Kauno rajono savivaldybės interneto svetainėje, sausio 19 dieną slalomo aikštelėje laukiama norinčių išmėginti jėgas ne tik sporto meistrų veteranų, bet ir automobilių sporto teisėjų-veteranų, autoklubų narių, rėmėjų, jaunimo, taip pat žiniasklaidos atstovų. Kaip jau įprasta, naujo sezono uvertiūrą žyminčiose varžybose veteranai ir svečiai kausis atskirose, pagal dalyvių amžių sudarytose grupėse.

Atskiroje moterų-senjorių grupėje rungsis ir dailiosios lyties atstovės. Moterų grupė taps vienintele, kurioje dalyvių automobiliai pagal variklio darbo tūrį bei išvystomą galingumą nebus skirstomi. Kiti slalomo varžybose rungsis FWD (priekiniais), RWD (galiniais) ir AWD (visais keturiais) ratais varomų automobilių grupėse.

„Ilgametė patirtis rodo, kad veteranai noriai renkasi ir entuziastingai varžosi šiose slalomo varžybose, į kurias kartais susirenka ir per 80 dalyvių, – sako varžybų direktorė Audrutė Jonkienė. – Šiandien dar sunku prognozuoti, kiek šį kartą sulauksime svečių bei rėmėjų, tačiau tikimės, kad šeštadienį slalomo aikštelėje sutiksime apie 60 kovos azarto dar nepamiršusių veteranų, kurie prieš kelis dešimtmečius šalies vardą garsino ne tik Lietuvos trasose“.

Dar kartą suremti susirungti veteranus skatina ne tik puikūs jų laukiantys prizai bei diplomai, bet ir buvusių bendražygių atminimo taurės, kurias įsteigė žymūs šalies automobilių sporto atstovai, čempionai bei prizininkai, verslininkai, rajono bei šalies automobilių sporto vadovai ir šių varžybų organizatoriai.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas įsteigė Aleksandro Stulginskio universiteto ilgamečio dėstytojo, prodekano, docento, LASF garbės teisėjo Evaldo Čerškaus atminimo taurę.

Slalomo varžybų kitų grupių nugalėtojai išsiveš nusipelniusių sporto meistrų Kastyčio ir Arvydo Girdauskų, Vidmanto Čiutelės, kitų praeityje garsių sportininkų Sigito Alesiaus, Iljos Ostrovskio, Romo Barkausko vardines taures.

Brandžiausios amžiumi veteranų sporto meistrų grupės nugalėtojui LASF vadovas Romas Austinskas įteiks savo įsteigtą Romo Jakučionio – pirmojo „Kauno rudens“ ralio laimėtojo, pernai paminėjusio garbingą 45 metų gyvavimo sukaktį, taurę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žurnaliste

Žurnaliste portretas
Žemės ūkio akademija yra Akademijos miestelyje, Kauno rajone.

varžysis

varžysis portretas
...Kauno rajone.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių