Automobilių pirkėjams sukčiai spendžia naujus spąstus

Policija įspėja saugotis sukčių, esą parduodančių automobilius. Pastarosiomis dienomis į policiją jau kreipėsi du kauniečiai ir vienas Kėdainių rajono gyventojas, kurie sukčiams „padovanojo“ nuo 200 iki 350 litų.

Sumokėję avansą žmonės liko ir be pinigų, ir be trokštamos transporto priemonės.

Vakar 65-erių metų I. M. guodėsi pareigūnams taip ir nesulaukusi rezervuoto automobilio „Volkswagen Golf“. Už rezervaciją moteris į nurodytą „pardavėjo“ banko sąskaitą  dar prieš savaitę pervedė 350 litų. Pirkinį kaunietė išsirinko pagal interneto svetainėje www.autogidas.lt rastą skelbimą.

Užvakar labai panašią istoriją Kauno pareigūnams dėstė 30-metė J. P. Ji irgi beveik prieš savaitę iš savo banko sąskaitos už perkamą automobilį internetu į kito asmens banko sąskaitą pervedė 340 litų, tačiau pardavėjas ir rezervuotas pirkinys lyg išgaravo.

Pirmadienį toks pats scenarijus buvo pasakojamas ir Kėdainių rajono policijos komisariate. Į sukčių pinkles pakliuvęs 18-metis D. K. neteko avansu pervestų 200 litų.

Dėl minėtų įvykių pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo. Paklaustas, ar bandoma susieti įvykius, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius teigė, jog „jeigu bus aptikta sąsajų, tyrimai bus sujungti“.

Ar apgautieji pinigus pervedė į tą pačią ar skirtingas sąskaitas, neatskleidžiama. „Tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys“, – sakė K. Kasciukevičius.

Jis pridūrė, kad būtų per paprasta manyti, kad sukčiai pinigus prašytų pervesti į jų asmenines sąskaitas. Yra pasitaikę nemažai atvejų, kai nusikaltėliai, pasinaudodami kitų žmonių dokumentais, bankuose jų vardu neteisėtai atsidaro sąskaitas ir šiomis naudojasi savo nuožiūra.

Kauno apskrities policija pataria pinigus mokėti ar atlikti pavedimus internetu tik jau turint nusižiūrėtus įsigyti daiktus arba tik tada, kai esate užtikrinti, kad norimas daiktas jus tikrai pasieks. Jeigu perkate internetu, pirkite tik iš patikimų, žinomų įmonių internetinių puslapių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sa

sa portretas
taip ir reikia durnems
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių