Automobilių meistrui iš Ramučių – pasaulinė šlovė

  • Teksto dydis:

Kauno rajone, Ramučiuose, gyvenantis automobilių kėbulų meistras Kazimieras Stankevičius į Orlando mieste (JAV) vykusį tarptautinį seminarą pakviestas kaip vienas geriausių šios srities ekspertų pasaulyje.

Sausio 23-25 dienomis Floridos valstijoje vykęs Tarptautinis aukščiausių įgūdžių tobulinimo seminaras (PDR College Advanced skills seminar) laikomas neoficialiu automobilių kėbulų tiesintojų pasaulio čempionatu. Čia vyksta ne tik mokymai, bet ir meistrų varžybos, įrankių parodos.

K. Stankevičius, kartu su dar dviem žymiausiais šios srities specialistais vedė mokymus šimtams automobilių meistrų iš įvairių pasaulio šalių. „Mano suskurti įrankiai yra iššūkis didžiausioms korporacijoms. Esu pavargęs, bet laimingas, galėdamas garsinti mūsų mažą Lietuvą“, – sakė K. Stankevičius.

Lietuvis yra įkūręs įmonę „Stanliner“, apie kurią sklinda legendos visame pasaulyje. Meistras tiesina automobilių kėbulus subtiliai ir meniškai, nepažeisdamas originalaus dažų sluoksnio.

Pas Kazimierą į Ramučius atvyksta mokiniai iš Japonijos, Kanados, Australijos, Vokietijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Afrikos, Rusijos. Čia įkurtame mokymų centre atlikę praktiką ir išlaikę kvalifikacijos egzaminus, jie gauna sertifikatą, patvirtinantį, kad yra aukščiausios klasės specialistai.

„Kaz metodai ir sukurti įrankiai yra neįtikėtini. Tai – tikras šios srities burtininkas“, – taip apie Kazimierą rašoma „PDR College Advanced skills seminar“ interneto svetainėje.

Savo mokiniams K. Stankevičius dovanoja ir drabužių komplektą su Lietuvos simbolika. „Visada buvau ir liksiu Lietuvos patriotas, todėl džiaugiuosi, kad mano mokiniai visame pasaulyje dirba su lietuviškais įrankiais“, – tvirtino K. Stankevičius.

Šiuo metu meistras automobilius lygina tik išskirtiniams klientams. Svarbiausias jo darbas – unikalių įrankių gamyba. Naujausius savo įrankius K. Stankevičius pristatė ir Orlande atidarytoje pasaulinėje parodoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audra

Audra portretas
Sveikinu Kazimierą Stankevičių. Sėkmės ir sveikatos Jums!

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
Pagarba talentingiems žmonėms...

Giraitė

Giraitė portretas
Tylus, kruopštus, sąžiningas darbas ir išskirtinis talentas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių