Automagistralės statytojai atsižvelgė į gyventojų prašymus

  • Teksto dydis:

Kauno rajone esančiame rekonstruotame magistralės "Via Baltica"  ruože, atsižvelgiant į gyventojų pastabas, planuojama atlikti papildomus, eismo kokybę gerinančius darbus.

Išasfaltavo įvažą

Vienas gyventojų prašymas rekonstruotame magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ruože jau įvykdytas – išasfaltuota įvaža iš magistralės į Jurginiškių gyvenvietę. Eismo situacijai ir pokyčių galimybėms įvertinti Kelių ir transporto tyrimo institute buvo atliktas kelių saugumo auditas. Pagal jo išvadas suformuoti pasiūlymai, kaip galima spręsti saugaus eismo problemas šiame kelio ruože.

Gyventojų pageidavimas įrengti apšvietimą kelyje Mauručiai–Jurginiškiai ir įvažoje tuneliu per kelią A5 galėtų būti įvykdytas tik iš dalies. Kelio apkrovimas yra minimalus, pėsčiųjų itin mažai, tad apšvietimo būtinumas tyrimo autoriams sukėlė abejonių. Jį galima būtų įrengti tik įvažoje tuneliu per kelią A5. Rudens–žiemos metu jame būna tamsu didžiąją dalį paros.

Kad būtų patogiau pėstiesiems eiti keliu Mauručiai–Jurginiškiai, užtektų sustiprinti kelkraščius ir įrengti kelio ženklą, ribojantį greitį iki 30 km/val. Pėsčiųjų viaduko įrengimas virš kelio A5 būtų perteklinis ir brangiai kainuojantis. Pėsčiųjų toje vietoje mažai, į gyvenvietę reguliariai važiuoja maršrutinis transportas.

Platesnis kelias netilptų

Kelyje Mauručiai–Jurginiškiai galima būtų įrengti prasilenkimo aikšteles sunkiasvorėms transporto priemonėms ir žemės ūkio technikai arba stiprinti kelkraščius, nes prasilenkiant tenka ant jų užvažiuoti. Prasilenkti lengviesiems automobiliams 4,7 m pločio važiuojamosios dalies pakanka. Platinti jungiamąjį kelią, kaip norėtų gyventojai, galimybės nėra. Platesnis kelias netilptų į kelio sklypą.

Panaši situacija ir su jungiamuoju keliu nuo Juragių Mauručių pramonės rajono link. Ten taip pat užuot platinus kelią, esant galimybei, geriausia būtų sustiprinti kelkraščius ir įrengti dvi tris papildomas prasilenkimo aikšteles žemės ūkio technikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių