Autobuse įrengta vaizdo kamera užfiksavo chuliganų išpuolį

Kauno miesto gatvėmis važinėjantys naujieji dujomis varomi autobusai „Soliaris Urbino“ aprūpinti didelės raiškos vaizdo kameromis, kurios nuolat filmuoja ne tik saloną, bet ir tai, kas vyksta gatvėje. Taip buvo nufilmuotas incidentas, kai chuliganai į vieną autobusą metė butelį.

„Pirmoje rugpjūčio pusėje iš pravažiuojančio automobilio į riedantį autobusą buvo mestas stiklinis butelis, kuris apgadino autobuso kėbulą. Nepalankiai susiklosčius aplinkybėms, galėjo įvykti ir skaudesnė nelaimė. Chuliganus, atliekančius tokius išpuolius, nustatyti įprastomis sąlygomis yra sudėtinga, tačiau minėtu atveju vaizdo kameros nufilmavo pravažiuojančio automobilio valstybinius numerius“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Pasak P.Kero, modernios vaizdo kameros užtikrina tvarką visuomeniniame transporte – drausmina tiek keleivius, tiek vairuotojus, skatina juos elgtis korektiškiau.

„Vaizdo kameros autobusuose fiksuoja vaizdą ne tik transporto viduje – jos filmuoja ir išorėje nutinkančius įvykius – incidentus gatvėje, ant šaligatvio, stotelėse. Policija, pasinaudodama filmuota medžiaga, gali nustatyti chuliganiškai vairuojančius asmenis, patraukti draudžiamose vietose pastatytus automobilius“, – teigė P.Keras.

Jo teigimu, ateityje svarstoma galimybė visuose miesto autobusuose bei troleibusuose įrengti vaizdo kameras, kurios suteiktų keleiviams daugiau saugumo ir užtikrintų tvarką visuomeniniame transporte.

Mažiau aplinką teršiantys 24 nauji „Solaris Urbino" autobusai į Kauno gatves išriedėjo birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddr

ddr portretas
Ot gerai. dabar gaidziai marozai gales atremontuoti autika

L

L portretas
Na labai patogūs tie nauji autobusai.

ne zuokas

ne zuokas portretas
bent jau transportas kazkaip normaliau kaune nei vilno... nes zuokas tuoj sudes ir vilno i visus tik beda kad daug snekes o niekas nieko nefilmuos :)) ir dar kelione pabrangs gi saugiau +10cnt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių