Austėja – 600-asis Kauno rajone registruotas kūdikis

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje antradienį užregistruotas 600 kūdikis – Austėja Legeckaitė.

Rugpjūčio 7-ają į pasaulį atėjusi naujoji Kauno rajono gyventoja Austėja yra trečiasis vaikas Kristinos ir Vitalijaus Legeckų šeimoje. Šeima prieš 7-erius metus persikraustė iš Kauno į Lapių seniūnijai priklausančius Drąseikių kaimo sodus.

Mergaitės neseniai susilaukusi mama jautėsi žvaliai ir buvo maloniai nustebinta, sužinojusi, kad jų pirmagimis – 600-asis šių metų kūdikis.

Vardą mergaitei rinko abu tėvai. „Norėjome lietuviško vardo. Mūsų aplinkoje tokio nebuvo, tačiau dabar pastebėjau, kad šis vardas gana populiarus“, – pasakojo Austėjos mama. 

Ji džiaugėsi, kad mergaitė kol kas rami ir leidžia mamai atgauti jėgas bei rūpintis kitais dviem vaikais. „Tačiau jau formuojasi mergaitės charakteris. Matosi, kas jai patinka, o kas ne“,– šypsojosi K. Legeckienė. Mažosios Austėjos tėtis dirba vairuotoju, o jo mama – kokybės specialiste įmonėje.

Naujagimės mamai, atvykusiai užregistruoti dukrą, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas įteikė gimimo liudijimą ir knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“. V. Makūnas pasveikino šeimą su pagausėjimu, mamai linkėjo dukrą užauginti dora ir šalį mylinčia piliete.

„O jei mažoji Austėja ateityje pasiliktų gyventi Kauno rajone, mes labai ja didžiuosimės“, – kalbėjo meras.

2014 m. Kauno rajone iš viso gimė 874 mažyliai, o 600-asis kūdikis Rokas užregistruotas rugsėjo 5-ąją dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
taip trecias vaikas ...... o toliau raso pirmagimis.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių