Auksinė taisyklė – būti savo vaiko draugu

Bendravimas, pasitikėjimas ir altruizmas – tai svarbiausios šeimos vertybės, sako Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys, kartu su žmona Kristina auginantis tris vaikus. "Kauno dienos" žurnalistams savo namus jis atvėrė jubiliejaus išvakarėse: gegužės 1-ąją baritonas švęs 60-ąjį gimtadienį.

Keturi sūnūs ir dukra

Želvių meilės istorija prasidėjo Muzikiniame teatre: gražuolė Kristina buvo baleto artistė, o puikų baritono balsą turintis Benjaminas – solistas.

"Jausmas atsirado ne iš karto, mes kurį laiką dirbome kartu. Ji vėliau krito man į akį. Tačiau man dar reikėjo įdėti nemažai pastangų, kad Kristina atkreiptų į mane dėmesį", – romantiškų santykių pradžią prisimena B.Želvys.

Per šešiolika bendro gyvenimo metų porą susiejo ne tik abipusiai jausmai, bet ir meilė vaikams, kurių Želvių namuose – gausus būrys. B.Želvys iš pirmosios santuokos turi du jau suaugusius sūnus Virgilijų ir Napalių, K.Želvienė – 20 metų dukrą Viktoriją. Trylikametis Kasparas ir septynerių Matas – bendri poros vaikai.

"Nesvarbu, kad mūsų bendri vaikai yra Kasparas ir Matas. Viktorijos, kuri dar gyvena su mumis, aš niekaip neišskiriu, man ji – tikra dukra. Mano tėvas sakydavo, kad jei nupjausi bet kurį tos pačios rankos pirštą, skaudės vienodai. Tai tiesa, visi vaikai mums vienodai brangūs ir svarbūs", – atvirauja B.Želvys.

Pora prisimena, kaip ypatingomis aplinkybėmis 2009-aisiais gimė šeimos jaunėlis Matas. "Naujųjų išvakarėse visi buvome teatre ir galiausiai išvežėme mamą į ligoninę. Ten ir pasitikome Naujuosius. Matas į pasaulį atėjo su pirmuoju numeriu – Naujųjų metų pirmo mėnesio pirmą dieną pirmą valandą vienuolika minučių", – vienas kitą papildę prisimena Želviai.

Sieja bendri pomėgiai

Šiandien Matas – paruošiamosios klasės mokinys, nekantriai laukiantis savo tikrosios Rugsėjo 1-osios. Šeimos pagrandukas ne tik išvaizda panašus į tėvą: berniukas puikus muzikantas – dainuoja berniukų chorinio dainavimo mokyklos "Varpelis" chore, groja fortepijonu. "Man groti padeda mama ir sesė, bet aš vis vien būsiu dainininkas", – tvirtai sako Matas.

Vaikystės be muzikos nepamena ir Viktorija: muzikos mokykloje baigė solinio dainavimo specialybę. Tiesa, muzikos pagrindine profesija nepasirinko. "Nusprendžiau, kad muzikinis išsilavinimas mūsų visuomenėje neužtikrina ateities, todėl pasirinkau tvirtesnę specialybę", – sako teisės studentė, glostydama savo išgelbėtą mažiausiąjį šeimos narį – beveik dvejų metų katiną Čapą.

Vidurinysis Kasparas daugiau nei pusę savo gyvenimo – aštuonerius metus – šoka sportinius šokius. "Išbandžiau krepšinį, bet galiausiai grįžau prie šokio, man jis artimesnis. Apskritai laisvalaikiu mėgstu sportinius užsiėmimus", – pasakoja paauglys.

Savo pomėgiu jis ypač artimas mamai – ilgametei balerinai, baleto pedagogei, degančiai aistra sportiniams šokiams. Šypsodamasis Kasparas prisimena vienas varžybas, kai ant to paties parketo sukosi abu, tik mama šoko už suaugusiuosius, o Kasparas – už jaunius.

Buitis – ne našta

Dar vienas Želvių šeimos narys – auklė Angelė. "Nežinau, ką darytume be Angelės. Ji ir mokykloje per tėvų dieną apsilanko, ir vaikais nepriekaištingai pasirūpina, ir visus mūsų darbus žino, dar ir velnių duoda, jei ką nors pamirštame. Ji lyg močiutė, kadangi savo tėvų mes jau nebeturime, tai labai svarbu vaikams", – šypsosi K.Želvienė.

Moteris prisipažįsta: tie, kurie sako, kad auginti tris vaikus yra labai paprasta, meluoja. "Sudėtinga viską suderinti, kai vaikus turi vežioti į skirtingus užsiėmimus, pasirūpinti buitimi. Man labai pasisekė, kad vyras namuose padeda labai daug: man niekada nereikia pačiai atlikti vyriškų darbų, vyras ir tvarkytis padeda, ir gamina, ir į parduotuvę eina. Viskas vyksta natūraliai, nereikia jokių prašymų ar darbų pasiskirstymo. Jis nedaro tik vienintelio dalyko – nelygina", – netikėtą teatro vadovo asmenybės pusę atskleidžia Kristina.

Moteris džiaugiasi ir dukra. "Esame labai laimingi, kad Viktorija mums tiek daug visada padėjo, pirmiausia tuo, kad buvo labai savarankiška, paauglystėje neišgyvenome jokių krizių. Ji padėjo ir broliais rūpintis", – šypsosi Kristina.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As-ui

As-ui portretas
bendravimas ir buvimas tėvu ar mama turi daug skirtumų.

zulikas ir vaikuciai

zulikas ir vaikuciai portretas
Ar nusimato amzinojo teatro remonto pabaiga?siap klausimelis vadui.

Sima

Sima portretas
Tikrai pritariu kad tevai turi buti tokie ismintingi geri draugiski patarejai bet tikrai ne draugai.nes tevai yra tevai.tik buna zemo intel.neispruse ar net ziaurus ir tokie kaip rasiau.bet tikrai nedraugai nes draugas niekad neptars nuosirdziai ir dazniausiai isduos mazame ar dideliame.tode isprusimo manau kaskam ce reikia labiau is komentatoriu mananciu kad protingai parase
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių