Kauno policijos vadovas: šiemet daugiau galimybių gatvėse apsaugoti vaikus

Kauno policijos iniciatyva šiemet 2695 pirmokams bus padovanoti atšvaitai. Pareigūnai rugsėjį taip pat žada skirti išskirtinį dėmesį saugumui.

Kauno policijos iniciatyva šiemet 2695 pirmokams bus padovanoti atšvaitai. Pareigūnai rugsėjį taip pat žada skirti išskirtinį dėmesį saugumui.

Padėjo verslininkai

Kauno vyriausiojo policijos komisariato vadovo Algirdo Kaminsko kabineto stalas nuklotas dovanomis pirmokams: atšvaitai, knygelės apie saugų kelią į mokyklą, sąsiuviniai, šviesą atspindinčios liemenės bus išdalytos pirmosiomis mokslo metų savaitėmis.

"Šiemet prevencinių priemonių daugiau. Mes galėjome tai sau leisti, nes sulaukėme geranoriškos paramos iš įmonių, organizacijų", – pasakojo policijos vadovas A.Kaminskas.

Jau dabar kauniečiai gali įvertinti vaizdo siužetus, kurie transliuojami Draugystės g. ir Pramonės pr. sankryžoje, Savanorių pr. esančio prekybos centro fasade, Karaliaus Mindaugo pr. ir Birštono g. sankryžoje esančiuose ekranuose.

"Aš saugau tavo vaiką, tu saugok mano", – šis ir kiti raginimai skamba radijo stočių bangomis. 42 troleibusų švieslentėse bus transliuojamas kreipimasis į moksleivius.

Keisti įpročius

Prie Kauno policijos inicijuotos akcijos prisidėjo ir didieji prekybos centrai, kuriuose skambės raginimai saugiai elgtis gatvėse, ir degalinių atstovai, kur taip pat bus primenama apie saugumą. Apie prasidėjusius naujuosius mokslo metus primins ir telekomunikacijos bendrovės.

"Visais būdais norisi paskleisti informaciją. Vis dėlto žmogaus sąmonė, įpročiai keičiami labai negreitai", – sakė A.Kaminskas.

Vertindamas ne vienus metus rengiamas prevencines priemones, A.Kaminskas tvirtino, kad teigiamas postūmis yra. "Avaringumas mažėja, žuvusiųjų skaičius mažėja, sužeistųjų taip pat mažiau. Žinoma, mums ideali statistika būtų nuliai. Tačiau būtent mažėjantys skaičiai ir rodo prevencinio darbo reikšmę", – įsitikinęs Kauno policijos vadovas.

Matys greitį

Siekdama mažinti avaringumą ir drausminti vairuotojus, Kauno policija inicijavo, kad trijose judriausiose miesto gatvėse rugsėjį būtų įrengti informaciniai greičio matuokliai. 

"Tai tik dar vienas būdas vairuotojams priminti, kokiu greičiu jie važiuoja. Tie matuokliai juk nestatomi greitkeliuose, o įrengiami tose vietose, kuriose akivaizdžiai ribojamas greitis", – aiškino A.Kaminskas. Svarstoma, kad šie prevenciniai matuokliai bus įrengti Savanorių, Taikos ir Baltų pr.

Pasak A.Kaminsko,  Baltų pr. pasirinktas neatsitiktinai. Šią vasarą dvi gyvybes nusinešęs eismo įvykis šią Kauno gatvę pavertė tragiškiausia, nors ji ir nėra pavojingiausia transporto arterija.

Žada reidų

Praėjusį pirmadienį vykęs reidas, kai policija tikrino visų Tunelio g. važiuojančių vairuotojų blaivumą, sukėlė didelę sumaištį. Vieni piktinosi, kad pavėlavo į darbą, kiti pareigūnų veiksmus vertino kaip veiksmingą signalą.

"Sulaikėme keturis neblaivius vairuotojus. Nemažai buvo tokių, kuriems nedaug trūko, kad būtų pažeidę leistiną promilių ribą. Dalis vairuotojų keitė važiavimo kryptį, kiti paliko automobilius ir nuėjo. Ką tai rodo? Tikėtina, kad taip pasielgę vairuotojai buvo neblaivūs", – svarstė A.Kaminskas.

Policijos vadovas tikino, kad baimintis tokių policijos akcijų nereikia. Jos netaps kassavaitine tradicija, tačiau nepaneigė, kad ir ateityje bus rengiamos. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė taip pat prisidėjo prie prevencinių priemonių kūrimo. Jau netrukus viešojoje erdvėje turi pasirodyti saugiam eismui skirtas vaizdo klipas su krepšininku Mantu Kalniečiu.

Apie eismo saugumą kalbės ir šventėse

Rugsėjo 10 d. Vienybės a. vyksiančiame renginyje "Mums saugu, kai mes kartu".
Rugsėjo 13 d. renginyje "Erdvėlaivis Žemė 2013" (Studentų g. 50).

Šiuose renginiuose bus demonstruojama policijos naujausia technika (automobiliai, motociklai), specialiosios priemonės, dalyvaus kinologai, policijos pareigūnai renginių dalyviams pasakos apie savo profesiją, kelių policijos pareigūnai dalyviams surengs viktorinas saugaus eismo klausimais. Bus dalijami atšvaitai ir šviesą atspindinčios liemenės.

Bendradarbiaujant su Lietuvos kelių direkcija, Vienybės a. vyksiančioje šventėje bus demonstruojamas saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginys. Policijos pareigūnai, prevencijos tikslais siekdami informuoti visuomenę, dalyvaus ir Kauno policijos komisariatų (rajonų) prižiūrimose teritorijose vykstančiuose masiniuose renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to algimantui

to algimantui portretas
kojas turi patrs ir saugokis berasti

Gyventojas

Gyventojas portretas
Saunuoliaii

hh

hh portretas
Ooooooooooo, oooooooooo! Ar čia ne tas pats tipas, kur labai rūpinosi mažametės iš Garliavos saugumu? Jam, matyt, iki šiol labai smagu rūpintis vaikais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių