Atstatyti Panemunės tiltą pretenduoja Latvijos bendrovė

Smarkiai susidėvėjusį Panemunės tiltą atstatyti pretenduoja Latvijos kelių ir tiltų statybos bendrovė „Latvijas tilti“, konkursui pateikusi pigiausią pasiūlymą.

Neoficialiomis BNS žiniomis, aktyviai į Klaipėdos uosto bei šalies kelių infrastruktūros rinką žengianti latvių įmonė, siūlanti gerokai mažesnes kainas, pasiūlė tiltą pastatyti tiltą už 82,656 mln. litų (su PVM).

Antroji pagal pasiūlytą kainą liko didžiausia Baltijos šalyse kelių ir tiltų statybos bendrovė „Kauno tiltai“, Kauno savivaldybės skelbtam konkursui pateikusi 102,95 mln. litų kainą, trečioji - Alytaus kelių ir tiltų statybos bendrovė „Alkesta“ - 108,984 mln. litų, ketvirtoji - Latvijos kelių ir tiltų statybos bendrovė „Tilts“ - 112,693 mln. litų.

Anksčiau skelbta, kad preliminari projekto vertė - iki 107,5 mln. litų (su PVM).

Tiltas sujungs A.Juozapavičiaus prospektą ir Tilto gatvę ir yra svarbus Kauno transporto infrastruktūros projektas.

Numatoma, kad konkurso laimėtojas per trejus metus įrengs laikiną tiltą, išardys senąjį, pastatys naująjį 273 metrų ilgio ir 20,8 metro pločio tiltą bei atliks kitus darbus. Naujas tiltas bus keturių eismo juostų, dabartinė perdanga bus išardyta ir ant rekonstruotų atramų įrengta nauja plieno ir betono perdanga, tiltas bus paplatintas.

Pagal naujojo Panemunės tilto statybos techninį projektą tiltas bus toje pačioje ašyje kaip ir dabartinis. Kadangi jis bus iš esmės perstatomas, tai vadinama ne rekonstrukcija, o nauja statyba.


Šiame straipsnyje: Panemunės tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tegul

Tegul portretas
tik stato ta tilta ir prospekta rekonstruoja greiciau, nes dabar eismas is Panemunes tai tikrai nenormalus, vos judanti kolona prasideda vaidoto g. nuo tilto sankryzos ir taip iki pat Ciurlionio tilto. Per Hes'a situacija irgi panasi :(

tai ka

tai ka portretas
pigiu lietuviu nebeliko, kad duodam uzsidirbti kaimynams ?

Darykit ka nor

Darykit ka nor portretas
Negi pinigus svetimsaliam atiduosit??? :D
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių