Atskleidė Kauno eglutės įžiebimo šventės akcentus

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį bus įžiebta pagrindinė Kauno kalėdinė eglė. Šiemet Rotušės aikštėje masinis renginys nevyks, visos šventinės akimirkos perkeliamos į televizorių ekranus. Tačiau organizatoriai neslepia, jog gerų emocijų tikrai netrūks.

Jukumas namuose

Dėl paskelbto karantino eglutės įžiebimo šventė šiemet tikrai bus kitokia. Šeštadienį nereikės grūstis Rotušės aikštėje, šalti rankų, mat visą įžiebimo renginį bus galima jaukiai stebėti savo namuose.

Šiemet Kauno eglutės įžiebimą tiesiogiai transliuos LRT, tad pasiėmus karštos kakavos, bus galima namus pripildyti kalėdinėmis dainomis, šiltais sveikinimais bei pajausti saldžias akimirkas.

„Tai bus šventinis koncertas, kvepiantis kalėdiniais saldumynais, įkvepiantis nuoširdžiais šventės vedėjų ir atlikėjų žodžiais, uždegantis kiekvieno žiūrovo vidinę ugnį, nes tai bus ne tik Kauno miesto eglės įžiebimas, tai – ir kiekvienų namų žiemos švenčių nuotaikos sukūrimas“, – taip apie pagrindinės Kauno Kalėdų puošmenos įžiebimo šventę kalbėjo organizatoriai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šiais metais daugelis liks švęsti artimiausių žmonių rate, neaplankys draugų ir giminių. Koncerto „Saldžios Kalėdos Kaune“ organizatoriai irgi prašo žmonių likti namuose, žiūrėti koncertą per televizorių, tačiau ruošia ir didelių staigmenų, kurios pasieks kauniečius tiesiogiai pro namų langus.

Tai bus ne tik Kauno miesto eglės įžiebimas, tai – ir kiekvienų namų žiemos švenčių nuotaikos sukūrimas.

Šventės akcentai

Kokios Kalėdos be šventinių dainų, elnių šokių ir paties Kalėdų senelio. Visą tai ir dar daugiau bus galima pamatyti LRT transliacijos metu.

Koncerte pasirodys populiariausi atlikėjai, kuriuos myli visi: ir jauni ir vyresni. Šeštadienio vakaras taps žinomiausių Lietuvos atlikėjų hitų virtine. Dainas tikrai daugelis moka mintinai, todėl namuose galės kurti šventinę nuotaiką bei kartu dainuoti.

Štai visi jaunieji žiūrovai, vasarą Vido Bareikio koncertuose virsdavę vaikų choru ir kartu atlikdavę „Pažiūrėk į mane, mama“, vėl galės dainuoti šį kūrinį prie TV ekrano. Koncerte skambės žinomiausios Sauliaus Prūsaičio dainos. Kalėdinę dvasią paskleis ir Jazzu. Laukia Martyno Kavaliausko atliekamas gražiausių lietuviškų dainų miksas. Organizatoriai tikina, kad netrūks ir spalvingų šokių. Staigmeną pateiks ir į Euroviziją šiemet turėjusi vykti grupė „The Roop“.

„Ji atliks net ne vieną, o dvi eurovizines dainas“, – suintrigavo renginio organizatoriai.

Atskleidžiama, jog Kauno eglutės įžiebimo šventės metu laukia ypatinga televizinė premjera. Pirmą kartą televizijos eteryje gyvai nuskambės Girmantės Vaitkutės atliekama daina „Tebūnie" iš kultinio animacinio filmo „Ledo šalis“ (angl. „Frozen“).

Tiesioginė transliacija

Kalėdų Senelis, kurio atvykimas į Kauną kasmet yra vis kitoks, taip pat taps eterio staigmena. Šįkart jis drauge su Nykštuku teleportuosis. Beje, po transliacijos, net šešiuose Kauno mikrorajonuose kauniečius džiugins fejerverkai.

„Kauniečius raginame likti namuose ir saugiai šventę stebėti televizorių ekranuose, nes Rotušės aikštėje šiemet niekas nevyks“, – dar kartą apie nuotolinį Kauno eglutės įžiebimą priminė šventės organizatoriai.

Tiesioginė „Saldžių Kalėdų Kaune“ šventės per LRT transliacija prasidės šeštadienį 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bus grazu

bus grazu portretas
Labai idomiai ir nuostabiai graziai atrodys kai pilnumoje bus papuosta Kaledu egle Labai didziulis aciu uz isradinguma.

Ysiutusiam 2kart,

Ysiutusiam 2kart, portretas
o,tu pabandyk priš*kt į savo kepurę ir tada uostyk "į sveikatą"...Sėkmės...

Kaunas

Kaunas portretas
Viskas gerai su ta eglia Tik kad biski brangoka
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių