Atsisveikina su teatro šviesuoliu G.Žiliu

 

Į Kauno valstybinį muzikinį teatrą atsiveikinti su ilgamečiu jo direktoriumi ir meno vadovu, režisieriumi Gintu Žiliu renkasi giminės, teatralai ir miestiečiai.

Tamsioje Muzikinio teatro salėje vakar degė tik viena šviesa – ji apšvietė scenoje pašarvotą G.Žilį. Vieni pirmųjų su velioniu atsisveikinti atskubėjo šiame teatre karjeros laiptais kilęs Rytis Cicinas, aktorius Vytautas Rumšas vyresnysis.

„Susitikdavome, kai dar dirbau Nacionalinio dramos teatro direktoriumi. Tai buvo vienas iš paskutinių teatro mohikanų – jis visada priminė žmogų, kurių dabar neturime daug – tikrą inteligentą“, – sakė V.Rumšas vyresnysis.

„Mano tėvo gyvenime buvo ne viena audra, bet džiaugiuosi, kad jis įgyvendino viską, ką norėjo. Paskutines tris dienas jis pragulėjo ištiktas komos ir išėjo ramiai, be kančių. Mano tėvai išsiskyrė, kai man su broliu dvyniu buvo po 16 metų. Taip jau sutapo, kad mano brolį nužudė prieš septynerius metus irgi 22 dieną“, – pasakojo velionio sūnus Linas Žilys.

Atsisveikinti su režisieriumi G.Žiliu Kauno valstybiniame muzikiniame teatre galima antradienį nuo 9 val. Karstas išnešamas 14 val. Režisierius bus laidojamas Petrašiūnų kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Užuojauta šeimai, giminėms, artimiesiems , kolegoms - Lietuva neteko kilnaus, talentingo žmogaus Irena Rezgevičienė

Rita P.

Rita P. portretas
Uzuojauta artimiesiems! Liudziu kartu su jumis.

regina pocienė

regina pocienė portretas
Užjaučiu artimuosius ir gyvenimo bendražygius . Klasiokė Regina Pocienė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių