Atsistatydinti ruošiasi ir arkivyskupas S. Tamkevičius

Įkandin kardinolo Audrio Juozo Bačkio į pensiją nusprendė išeiti ir kitas iškilus Lietuvos dvasininkas – Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Rudenį vyskupų konferencijos vadovui sukanka 75-eri, tad dvasininkas jau pradėjo rengti atsistatydinimo dokumentus popiežiui ir dairytis įpėdinio, pranešė LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

75-eri – tai amžius, kurio sulaukę vyskupai baigia savo tarnystę ir išeina užtarnauto poilsio. Belaukdamas jubiliejaus S. Tamkevičius jau ruošia dokumentus Vatikanui.

„Pagal tvarką, kai artėja ta data, tada vyskupas, arkivyskupas rašo popiežiui raštą, prašydamas kad išleistų į emeritūrą ir kad pradėtų ieškoti įpėdinio. Kadangi man lapkričio 7 sukanka 75-eri, tai aš rugsėjį ar spalį pasiruošęs, jau esu pusę suredagavęs“, – sakė arkivyskupas.

S. Tamkevičius vadovauja visiems Lietuvos vyskupams, tad jam išėjus į pensiją reikės rinkti naują vyskupų konferencijos pirmininką. Pagal bažnyčios kanonus, popiežiui patvirtinus arkivyskupo atsistatydinimą, jo įpėdinis renkamas iš trijų popiežiaus nuncijui siūlomų kandidatūrų.

„Nuncijus surenka informaciją, tai aš esu tikras, kad surinks labai gerą informaciją ir paskirs patį tinkamiausią. O šiaip pamąstymų įvairių turiu, bet dar anksti apie tai kalbėti“, – kalbėjo S. Tamkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
būtų labai gaila ...

Kaunietis

Kaunietis portretas
Puiku! Gal naujasis arkivyskupas išklausys mūsų prašymus aplaužyti ragus Vandžiogalos polonizuotojui kun. Volskiui? Šis negirdėjo ar apsimetė neegirdįs.

Gerai

Gerai portretas
jis dirbo ir uzsitarnavo poilsio. Sekmes jam!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių