Atsiskaitymas už parkavimą Kaune tampa patogesnis

  • Teksto dydis:

Rinkliava už automobilių stovėjimą Kaune tapo greitesnė ir paprastesnė. Daugelyje vietų Kaune jau matyti naujoviški ir modernūs parkomatai. Planuojama atnaujinti visus 150 miesto gatvėse stovinčius aparatus.

Naujieji įrenginiai yra sujungti su centrine duomenų baze. Dėka šio ryšio vairuotojams, mokėjimo metu įvedusiems automobilio valstybinį numerį, nebereikės grįžti prie transporto priemonės su atspausdintu kvitu ir palikti jo ant prietaisų skydelio. Informacija apie atliktą mokėjimą iškart pasieks administratorių.

Ateityje numatyta leisti atsiskaityti ne vien monetomis, bet ir bekontaktėmis banko kortelėmis. Tiesa, kol kas tokį būdą siūlo ne visi bankai, tad šios galimybės dar teks palūkėti.

„Beveik pusė visų mokėjimų surenkama vairuotojams naudojantis būtent parkomatais. Maždaug kas penktas moka trumposiomis SMS žinutėmis, o apie dešimtadalis mokėjimus atlieka išmaniųjų telefonų aplikacijomis“, – pagrindinius mokėjimų įrankius išvardijo viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Derliūnas.

Pasak pašnekovo, naujieji mokėjimo aparatai – ne vienintelė naujovė. Šių metų gale baigia galioti senosios lustinės kortelės, skirtos apmokėti už automobilių stovėjimą. Kitąmet jų nebeliks, todėl vairuotojams patariama kortelėse esantį likutį išnaudoti iki gruodžio 31-osios, nes vėliau pinigai nebus grąžinami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepatiko

nepatiko portretas
Specialiai nestatau auto kur stovi nauji parkavimo automatai.kodėl kažkasturi žinoti irmatyti kur yra mano auto tam tikru momentu.Tai žmonių sekimas ir duomenų rikimas kuris ateity pasitarnaus nusikaltimų darymui.

aha

aha portretas
O valdžiažmogiams bus kažkada gana? Kaip sakoma, visko davė, tik žodžio "gana" nedavė. Vartotojas yra ir mokesčių mokėtojas. Kas dėl SMS žinučių, gal ir patogu, bet būna atvejų, kai esi be telefono. Jeigu investuojame į automatus, tai pirkime šiuolaikiškus, patogius ir mums, ir miesto svečiams. O atsiliekame investicijomis dažniausiai dėl mūsų politikierių priimamų sprendimų, tamsūs tie, kas priiminėja idiotiškus sprendimus. Ar patogus užsieniečiui toks mokėjimas už stovėjimą, kai negali atsiskaityti kreditine kortele ar negauni grąžos?

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Vairuoju po gimtą miestą nuo 1981 metų,bet nė karto nesu mokėjęs už ,,parkavimą"-apsieinu arba nematau reikalo taškyti pinigais,kurie man sunkiai atsieina.Tikiuosi taip ir dagyventi.Baudą -esu vieną kartą susimokėjęs per savo žioplumą.Tikiuosi ,kad daugiau taip nebus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių