Atranka į „Chorų karus“: dainuoti už Kauną veržiasi ir vilniečiai

Pirmadienio vakarą grupės „16 Hz” vyrukai Kaune rinko kariauną pergalingam žygiui „Chorų karuose“.

Aktyviausi – moksleiviai

Nors šiemet choro vedliai planuoja suburti studentišką komandą, į atranką atskubėjo daug moksleivių. Dar gerokai prieš atrankos pradžią prie klubo „Zero“ ėmė būriuotis didžiulė minia jaunų žmonių.

Viena jauniausių dainorėlių – Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos devintokė Deimantė Večerskaitė – šiandien buvo itin pakilios nuotaikos. Būtent šiandien jai suėjo 15 metų.

Tačiau ne dėl to komisija jos pasirodymą įvertino palankiai. Gimnazistei patvirtinimo, kad ji puikiai dainuoja, jau lyg ir nereikia. Dar pernai ji buvo pakviesta į „Božolė“ chorą, tačiau pasiūlymą teko atmesti.

„Atsisakiau dėl mokslų. Buvau aštuntokė, norėjau gerai baigti mokslo metus, kad būčiau priimta į gimnaziją“, – aiškino paauglė.

Tarp dainorėlių – ir kultūrizmo treneris

„Atrodo, visi už mane geriau dainuoja“, – jaudinosi prieš pasirodymą Kauno technologijos universiteto pirmakursė Indrė Ceinoriūtė. Dalyvių eilė vinguriavo ir salėje, kurioje vyko perklausa, tad buvo galima girdėti, kuo komisiją bando priblokšti konkurentai.

Šioje eilėje tarp mokinukų savo šlovės akimirkos ramiai laukė ir kultūrizmo treneris Simonas Pužas.

„Mano privalumas – stiprus balsas. Esu linksmas, visą chorą užvesiu“, – užtikrintai kalbėjo vaikinas. Jam ši atranka – ne pirmoji. Prieš trejus metus jis bandė pakliūti į Raigardo Tautkaus vadovautą „Šampaninį“ chorą, bet nepasisekė.

21 metų Agnė Bakytė iškart prisipažino esanti vilnietė. „Bet studijuoju Kaune, todėl ir nusprendžiau dainuoti už Kauną“, – sakė būsimoji akušerė iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, vildamasi, kad sulauks pakvietimo į antrąjį atrankos turą.

Vieni – išsigandę, kiti – pernelyg drąsūs

„Išdalijome 200 anketų, bet jų nebepakanka, žmonės vis prašo dar“, – praėjus pirmai atrankos valandai sakė TV3 projekto vykdančioji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Būtent dėl dalyvių gausos kiekvienam jų komisija skyrė vos po kelias minutes. Kai kurie dalyviai, vidury dainos nutraukti žodžiu „Ačiū”, labai sutrikdavo: „Viskas? Viso gero?”.

Buvo tokių, kuriems drąsa išgaravo vos žengus prie mikrofono. Vienas vaikinas dainuodamas vis gniaužė saujoje turėtą popieriaus lapą, tikriausiai su užrašytais dainos žodžiais.

Tačiau kiti taip įsidrąsino, kad net ir pasibaigus jų laikui nenoromis pasitraukdavo nuo mikrofono. „Ir dar truputį”, – tęsė savo pasirodymą viena dalyvė, nepaisydama komisijos prašymo liautis.

Turės įveikti tris išbandymus

Choro choreografas Kęstutis Baranauskas teigė, jog išklausęs pirmuosius 30 dalyvių spėjo pastebėti porą rimtų kandidatų. „Nenoriu kol kas atskleisti, kas jie, bet tie žmonės turi ir charizmą, ir balsą“, – gyrė K. Baranauskas.

„Stebuklai į atrankas neateina. Jie gimsta, kai su atrinktais dalyviais pradeda dirbti profesionalai“, – teigė N. Kavaliauskienė, paprašyta įvertinti į atranką atėjusį jaunimą.

Komisija pastebėjo, kad daug atrankos dalyvių savo vokalinius gebėjimus nusprendė pademonstruoti pasirinkę Ievos Narkutės dainą „Raudoni vakarai“. Ją traukė tiek merginos, tiek vaikinai.

„Prodiuserė pastebėjo, kad šią dainą labai daug kas rinkosi ir atrankose kituose miestuose. Bet manęs visai neerzino, kad kartojasi dainos“, – šio sutapimo nesureikšmino „16 HZ“ narys Petras Jucevičius.

Pasibaigus atrankai jis sakė su palengvėjimu atsidusęs, kad televizijos dar nespėjo susirinkti visų talentų.

„Labai džiaugiamės, kad nemažai neatrastų perliukų šįvakar buvo čia. Bet neskubėsime rinktis, norime viską gerai pasverti“, – sakė P. Jucevičius.

Į antrąjį atrankos turą bus kviečiama apie 60 dalyvių, būsimų choristų lauks ir trečias išbandymas. Tuomet bus paskelbtas 16-os laimingųjų, kviečiamų į Kauno chorą, sąrašas.

„Šią savaitę atsirinkti tikrai nespėsime. Galbūt tam prireiks daugiau nei dviejų savaičių“, – prognozavo P. Jucevičius.

Muzikinė kova „Chorų karai“ į televizijos eterį ketvirtą kartą sugrįš po Naujųjų. Iki šiol visas tris pergales projekte šventė Kauno miesto ir rajono chorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
nu ir gausiai kaunas susirinko.. kazin is ju kiek buvo tikrai vertu ?

kiesa

kiesa portretas
oi blyn zinovai atsirado patis visa laika fonuske dainuoja

KOMPANIJA

KOMPANIJA portretas
MAŽVAIKIŲ.....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių