Atpildas už kariuomenės ir visuomenės draugystę

Rotušėje šiandien apdovanoti Kauno įgulos vienetų nariai ir karinių visuomeninių organizacijų atstovai, taip pat kariuomenei lojalūs civiliai.

Minint Lietuvos kariuomenės įkūrimo 97-ąsias metines, nusipelniusius karius pasveikino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Aš labai gerbiu Lietuvos kariuomenę. Ir labiausiai už bruožą, skiriantį juos nuo politikų. Jūs mažai kalbate ir daug darote. Sveikinu“, – susirinkusius į iškilmingą apdovanojimą pasveikino meras.

Už Kauno įgulos ir miesto puoselėjamas savitarpio tradicijas ir pilietiškumą ugdančias veiklas buvo apdovanoti: Germantė Bartkutė, Lietuvos šaulių sąjungos vyriausioji mokymo specialistė; Rasa Ruzveltienė, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Štabo A1 Personalo ir administravimo skyriaus vyresnioji specialistė; Ramūnas Kemežys, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės S5 Civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus specialistas; Dainius 7-05, Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų Vytauto Didžiojo jėgerių bataliono viešųjų ryšių specialistas; Arvydas Pociūnas, Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktoriaus pavaduotojas.

Karinių oro pajėgų vadas Audronis Navickas už tuos pačius pačius nuopelnus apdovanojo ne karinėse struktūrose veikiančius nusipelniusius kauniečius. Apdovanotos dvi Kauno vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos analizės skyriaus pareigūnės: viršininkė Roma Katinienė ir vyresnioji specialistė Šarūnė Dzimidaitė; Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas; bendrovės „Pico line" projektų vadovė Kristinai Bakanienė; Kauno technologijos muziejaus vedėja dr. Audronė Veilentienė; Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karybos istorijos skyriaus vyriausioji muziejininkė Aušra Jurevičiūtė; Kauno technoligijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto tarptautinių ryšių koordinatorė Audronė Gedžiūtė.

„Man visada kyla klausimas: už ką? Viskas būna daroma teatro ar mano, kaip visuomeninio veikėjo, vardu, tačiau jaučiu, kad ugdo kario dvasią“, – šyptelėjo E.Stancikas.

„Šie metai - savanorystės metai. Buvo nemažai renginių su Karinėmis oro pajėgomis, teko talkinti, kai prireikdavo neuniformuotų rankų“, – savo indėlį minėjo A.Gedžiūtė.

Pirmoji atsiimti apdovanojimą buvo pakveista jauniausia nominantė – G.Bartkutė. „Nesitikėjau, kad mane pirmą pakvies. Tai mano pirmas apdovanojimas, jaučiuosi tikrai įvertinta“, – džiaugsmo neslėpė vos pusmetį Lietuvos šaulių sąjungos vyriausiąja mokymo specialiste dirbanti G.Bartkutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Neaiškus ir nepatraukiantis pavadinimas

pritariu to Nesuprantu

pritariu to Nesuprantu portretas
Tos dvi uz kokius nuopelnus? Paviesinti galite? As noriu isgirsti ta "nepadoru" paaiskinima...

Nesupratau

Nesupratau portretas
Uz kokius nuopelnus tas policininkes apdovanojo? Jei kas żinote atsakyma nerasykite.. Nepadoru..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių