Atnaujinti spintą mažyliams – į „Uodo“ turgelį

Iš vieno miesto į kitą keliaujantis "Uodo" šeimos turgelis šeštadienį kvietė kauniečius į "Žalgirio" areną. Prekių asortimentas ant prekystalių prognozavo pavasarį.

"Ne rekordinis, bet gausus. Iki rekordo trūksta gal 20-ies. Galėjome priimti 200 norinčiųjų prekiauti", – turgeliu džiaugėsi organizatorė Jūratė Silevičienė.

Turgelio idėja nuo pradžios faktiškai nepakito, tik prasiplėtė asortimentas. Išparduoti išaugtus vaikų drabužėlius, avalynę, nusibodusius mažųjų žaislus, knygas ar kitus namų apyvokos daiktus – toks turgelio organizatorių tikslas.

Rengėjai atkreipė dėmesį, kad vis daugiau kūrybingų žmonių įsilieja į nuolatinių turgelio dalyvių gretas. "Mes labai raginame prisijungti tuos, kurie patys gamina papuošalus, mezga drabužėlius ar gamina žaislus", – minėjo J.Silevičienė.

Naujų gaminių asortimentas gal ir nebuvo labai gausus, tačiau tikrai išsiskyrė iš kitų prekystalių, nuklotų mažais marškinėliais, suknutėmis, bateliais ir kitais drabužėliais.

Organizatorė garantavo, kad vyrams šiame turgelyje neverta gaišti laiko, nes jie čia sau tikrai nieko neras. Pagrindinis asortimentas skirtas 1–5 metų vaikams. "Jie mažiausiai sunešioja drabužėlius, bet jiems daugiausia ir reikia", – šyptelėjo J.Silevičienė.

Moteris pastebėjo, kad kai kurie turgelio dalyviai siūlomo įsigyti asortimento atsargas papildo pigių dėvėtų drabužių parduotuvėse, tačiau neabejoja, kad tai mato perkantieji, todėl jų valia, kuriuos daiktus rinktis.

"Mes niekad neperkame padėvėtų drabužių, tačiau žaislų vaikai čia prisirenka į valias", – jau su vaikų atrinktais jiems tinkamais žaislais atokiau nuo dėžėje besirausiančiųjų stovėjo kaunietė Regina.

Moteris sakė ne kiekvieną kartą ateinanti į "Uodo" šeimos turgelį, tačiau jei planams tai netrukdo, stengiasi pasinaudoti proga atnaujinti žaidimų kambarį nebrangiais, bet ir nesulūžusiais žaislais.

"Tokio amžiaus mergaitei nieko neturėsiu, nes mano mažesnė, bet berniukui imkite", – ragino sūnaus ir dukros išaugtais drabužėliais prekiaujanti Rasa.

Moteris galimybe atlaisvinti spintą nuo vaikams jau netinkamų drabužių naudojasi nebe pirmą kartą. Ji tvirtino, kad pirkėjai gana išrankūs – jei daiktas pernelyg sudėvėtas, tikrai neįsiūlysi.

Žemiausios kainos "Uodo" šeimos turgelyje buvo nuo 1 euro. Kol mamos dairėsi, ką pirkti, vaikai gėrėjosi parduodamais šuniukais, knygomis.

Turgelis kiekvieną savaitgalį prekiauja vis kitame mieste. Turgelio geografija apima net devynis Lietuvos miestus ir miestelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių