Atnaujintas Mastaičių baseinas vėl laukia lankytojų

  • Teksto dydis:

Savo veiklą vėl pradėjo Kauno rajone atnaujintas Mastaičių baseinas, kurio viena iš užduočių – išmokyti plaukti kuo daugiau rajono vaikų.

ELTA primena, kad anksčiau daugybę metų šį baseiną valdė Kauno kolegija. Perkėlus kolegijos Kraštotvarkos fakultetą iš Mastaičių į Kauno miestą, baseino išlaikymas tapo nuostolingas, todėl kolegijos vadovai nusprendė šio turto atsisakyti. Tačiau dėl įvairių trikdžių tik praėjusių metų spalį baseiną perėmė Kauno rajono savivaldybė, kuri netrukus skyrė keliasdešimt tūkstančių eurų ilgai neremontuoto baseino atnaujinimui.

Kad baseinas Mastaičiuose vėl pradėtų normaliai funkcionuoti, buvo sutvarkyta pagrindinė vonia, pakeisti vandens filtravimo, valymo ir šildymo įrenginiai, įrengti žiūrovų suoleliai, atlikti kiti darbai. Prileistas pašildyto vandens baseinas atitinka visas privalomas higienos normas.

Vieninteliu Kauno rajono baseinu dabar gali naudotis visa bendruomenė, tačiau daugiausia dėmesio skiriama vaikų mokymui plaukti. Čia vykdoma valstybinė pradinukų mokymo plaukti programa. Baseine, kuris priklauso Kauno rajono sporto mokyklai, treniruojasi ir jaunieji sportininkai. Mielai laukiami baseine taip pat pavieniai lankytojai ar šeimos.

Pažymėtina, kad labai dažnai šiame baseine lankosi mėgstantys plaukioti Kauno gyventojai, nes moderniame, miesto savivaldybės, Lietuvos valstybės ir ES lėšomis renovuotame bei koncesininkui valdyti perduotame „Girstučio“ baseine paslaugos brangesnės.

Naują veiklos sezoną pradėjęs Kauno rajono sporto mokyklos baseinas lankytojams atviras darbo dienomis nuo 8 iki 21.30 val., savaitgaliais – nuo 9 iki 20 val. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimonda

Raimonda portretas
teisingai rašo, Dainavos baseine žymiai pigiau.Einant iki 13 val. 1 karto kaina su abonentu - 2 Eur, o Mastaičiuose iš viso apie jokius abonentus neskelbia, 1 k. kaina - 3,50 Eur. Dainavos baseine 8 kartai kainuoja 16 eur, o Mastaičių - 28 Eur. Nemažas skirtumas :)

Lukaa

Lukaa portretas
O ko Jūs čia sulyginot su Girstučiu? Lyginkim su Dainavos baseinu. Dainavoj mėnesinis leidimas 2 k per sav. rytais 16 eur, vakarais 20 eur.Mastaičiuose beveik dvigubai brangiau. Tikrai kainos ženkliai didesnės nei analogiškuose Kauno miesto baseinuose.

Diedukas zino

Diedukas zino portretas
Kažkiek informacios yra superiniame Mastaičių baseino puslapyje plaukimas.lt
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių