Atidžiau pasidomėkite daugiabučių administratorių veikla

  • Teksto dydis:

Namo administratorių pasirinkimas Kaune įgauna pagreitį.  Kai kurie kauniečiai pataria kitiems nepasitikėti į pašto dėžutes mėtomomais reklamos bukletais su mažos kainos pasiūlymais, o atidžiau pasidomėti administratorių veikla.

Surengė konkursą

Vytautas V., gyvenantis Sopranų g. 5, pasakojo kartu su namo kaimynais inicijavęs daugiabučio administratoriaus konkursą.

"Sudarėme sąlygas dalyvauti visoms bendrovėms, prašėme atsiųsti komercinius pasiūlymus. Atsiliepė du administratoriai: "Kauno centro būstas", kuris iki tol prižiūrėjo namą, ir "Santermita", – kalbėjo kaunietis.

"Mūsų namas – probleminis, senas, yra problemų, kurias gyventojai turi spręsti", – tęsė Vytautas. Bendras namo plotas – 2 800 kv. m, 30 butų.

Gyventojai nesitikėjo, kad jiems ant lėkštutės bus patiekti kepti karveliai, su abiem pretendentais diskutavo apie namo problemas, taip pat tikslinosi, kokios pagal įstatymą yra administratorių pareigos.

Nepasidavė vilionėms

Po diskusijų, administravimo sąlygos pasidarė labai panašios, nors pirminis modelis skyrėsi.

"Išsianalizavę teisinę bazę, pasilikome su "Kauno centro būstu". Šio atstovai prašė, kad gyventojai būtų aktyvesni. Prašė informuoti, jeigu kas nutinka, pastebima, kad yra negerai, kad iš karto būtų galima bandyti ieškoti sprendimo", – kalbėjo Vytautas.

Buvo sutarta, kad kiekviena darbų sąmata bus derinama su namo įgaliotiniu, o jis suderins su gyventojų dauguma. Numatyta, kad administratorius peržiūrės visas sąmatas, iš karto informuos, jeigu konkursinė darbų kaina, jų manymu, yra per didelė, lyginant su rinkos kaina.

"Administratorius elgiasi aktyviai, sąžiningai, visus prisiimtus įsipareigojimus vykdo. Nebando bėgti nuo atsakomybės. Grįžtamasis ryšys – labai greitas, reaguojame greitai, didesnis dėmesys", – sakė Vytautas.

Padėjo sumažinti kainą

Vilniaus gatvės gyventoja A.B. pasakojo, kad ji su kaimynais buvo susigundžiusi iš pažiūros mažesniais "Santermitos" įkainiais, tačiau pasvarstę ir pasitarę nusprendė nerizikuoti.

"Buvo išmėtytos "Santermitos" anketos ir nurodyta maža kaina. Iš pradžių susigundėme. Bet vėliau ėmiausi iniciatyvos – turime "Kauno centro būstą", juo nesiskundžiame. O nežinia, kas ateitų, jeigu jo atsisakytume? Toks sprendimas pasiteisino", – nesigaili moteris.

Kai name nėra didelių problemų tikriausiai bet kuris administratorius būtų geras. "Pas mus yra buvę situacijų, kai reikėjo rimtų sprendimų ir pagalbos. Didžiausias buvęs reikalas – reikėjo keisti namo stogą", – pasakojo kaunietė.

Anot jos, paveldosaugininkai reikalavo, kad stogas išliktų čerpinis. "Sąmata – nepaprastai didelė, bet paveldas laikėsi savo – reikalavo išlaikyti visokeriopą autentiškumą", – kalbėjo moteris.

Gyventojai norėjo paprastesnio sprendimo. "Paveldinės bažnyčios stogas pakeistas į skardą, prezidentūros – irgi. Kuo mūsų namas kitoks? Kodėl mums sutikimo nedavė? Pradėjome giliau domėtis. Mums labai padėjo administratorius. Gavus leidimą dengti skardinį stogą sąmata sumažėjo perpus", –  džiaugėsi A.B., gyvenanti 14 butų name.

Ji vardijo, kad administratorius neseniai pakeitė laiptinės stogelį. Dar reikėtų pakeisti skambučio skydinę – sulūžus. "Dėl šių reikalų bendraujame su administratore Kristina. Pažadėjo padaryti ir padarys", – įsitikinusi A.B.


Šiame straipsnyje: daugiabučių administratoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neklaidinkite žmonių. Savivaldybė yra įpareigota skirti administratorius, jei namas pats nesusitarė dėl bendro turto( stogas, pamatai ir t.t) valdymo - Žr. civilinį kodeksą. Kitas dalykas, kaip jie buvo pradėti skirti 2006 m. Tem pažeidimų milijonas. Ko žmonės susigaudė...dabar tas taisoma kažkiek.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Administratorių neturi teisės skirti niekas,nebent buvo namo savininkų prašymas,jį paskirtį.Manau Kauno miesto administracija nežino įstatymų ,kaip administruojamas privatus turtas,nežino sutarčių pasirašymo įstatymų, sutarčių pasirašymo atsakomybės.Kauno miesto savivaldybėje administratoriui Rabačiui ne vieta,jis nesugeba atlikti savo darbo ir nežino iš vis ką tose pareigose jis gali ir ką negali.Savo darbo pobūdžio nesupranta.Manau jo kompetenciją Kauno miesto savivaldybė, turėtų peržiūrėti.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Administratoriai užsiimantys administravimo veikla turi žinoti įstatymus ir jų veiklai skirtą LR CK 4.84 str. 11 dalį, Jie privalo būti ir laikytis vienodų verslo įstatymo ,kaip ir kiti verslininkai.Nėra jokių lengvatų verslui,visi prieš įstatymus yra lygus ir turi būti lygus.Taip ir UAB ”Būsto valda”.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių