Atgyja ne tik Laisvės alėjos pastatai

Kauniečiai pasinaudojo miesto savivaldybės suteikta parama ir noriai atnaujina paveldo statusą turinčius namus. Laisvės alėjoje jau yra išgražėjusių pastatų, keletas – dar uždengti statybiniu tinkleliu, bet artimiausiu metu apsivilks naują rūbą.

Praėjusiais metais miesto valdžia nubalsavo, kad dar daugiau paveldo pastatų galėtų pretenduoti į savivaldybės finansinę paramą ir vaizdas Kaune gerokai pagražėtų. Pirmenybė buvo skiriamas privatiems objektams. Pagal Paveldotvarkos programą Kauno miesto savivaldybė paveldo pastatų tvarkymui, projektavimui ar tyrimams gali skirti iki 50 proc. reikalingų lėšų.

"Šiemet pasirašytos sutartys 22 sutartys dėl skirtingų pastatų tvarkybos arba projektavimo darbų. Parama nebuvo skiriama tiems, kurie norėjo atlikti statybos darbus: apšiltinti pastatą, pakeisti kabinetų paskirtį ir pan. Didžioji dalis finansavimą gavusių pastatų yra Centro seniūnijoje. Taip pat jų yra Senamiestyje, vienas pastatas – Žaliakalnyje", – pasakojo Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Šiemet buvo pateikta paraiškų daugiau kaip už milijoną eurų, tačiau biudžete šiai programai skirta 400 tūkst. eurų. Kauno vicemeras Simonas Kairys yra sakęs, kad, atsižvelgiant į programos populiarumą, kitąmet miesto biudžete reikės numatyti dar didesnį finansavimą.

Kauniečiai jau pastebi realią programos naudą. Rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje jau atidengtas naujai perdažytas pastatas. Šalia stovintis namas vis dar aptrauktas statybiniu tinklu – čia darbininkai taip pat dailina fasadą ir greitai atidengs jį visuomenei.

"Labai smagu, kad atsinaujina pagrindinė pėsčiųjų gatvė. Klojamas naujas grindinys, kartu ir aptrupėjusios namų sienos užsivelka naują rūbą", – sakė pro šalį ėjusi kaunietė Lilija.

"Man ta balta spalva nėra labai graži, norėjosi ko nors gyvesnio. Žinoma, tai geriau nei byrantis tinkas, tačiau tikiuosi, kad kiti pastatai bus spalvingesni", – nuomonę išsakė Kęstutis.

Kultūros paveldo skyriaus vedėjas S.Rimas sakė, kad Paveldotvarkos programos sutartyje numatyta, jog pastatų tvarkymo darbai turi būti baigti iki šių metų lapkričio 30 d. Kai bus užbaigti sutartyje numatyti darbai, gyventojai ir pastatus valdančios įmonės miesto savivaldybei pateiks ataskaitas bei susigrąžins dalį investuotų pinigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Viskas mums negerai ir negerai,nes mes segam sunkia liga,,NEGERAI,,jei sakytume kaip gerai,mums isaugtu du ragai,o tada jau butu negerai.ka padaro ar darys mes vis klykiam ,NEGERAI,nes mes esam tokio tipo padarai.

hmm

hmm portretas
apgailėtina, kad metami pinigai vieno namo remonto reklamai. Juk nuolat kažkas remontavosi, ir remontuosis, bet ar privaloma iš to daryti nuolatinę pakazuchą, gal net už mokesčių mokėtojų pinigus?

išeini

išeini portretas
,budavo,iš geležinkelio stoties ir pirmyn į ''Lozaną''priešais........o ten ir mergaičių gali pasirinkt,ir pagert,ir permiegot .........gaila,viskas dingo
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių