Atgimęs Aleksoto funikulierius keleivių lauks nuo spalio

Antradienį ant Aleksoto funikulieriaus bėgių užkelti restauruoti vagonai. Funikulieriumi keleiviai negalėjo naudotis ilgiau nei metus.

Aleksoto funikulierius buvo uždarytas praėjusių metų liepą, nes specialistai rekomendavo neberizikuoti keleivių saugumu. Daugiausiai nerimo kėlė itin pablogėjusi pabėgius laikančių betoninių plokščių būklė. Nutarta kapitališkai remontuoti ne tik plokštes, bet ir svarbiausius funikulieriaus agregatus, vagonus. Vieno vagono būklė buvo gana nebloga, bet kitas restauratorių rankų nebuvo matęs 70 metų.

Ant naujų bėgių abu vagonai užkelti antradienį. Visi remonto darbai atsiėjo per 2 mln. litų.

Jei techniniai bandymai bus sėkmingi, funikulierius turi pradėti veikti spalio mėnesį. Jis ypač svarbus mokslo metų metu, nes šia transporto priemone aktyviai naudodavosi ne tik vietiniai gyventojai, bet ir ant kalno esančių J.Dobkevičiaus vidurinės mokyklos ir Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos bendruomenių nariai.

Remontuoti reikia ir abu funikulieriaus pastatus, tačiau funikulierių eksploatuojanti savivaldybės įmonė „Autrolis“ tam lėšų kol kas nėra numačiusi.

„Šiandien yra svarbesnių investicijų, susijusių su mūsų tiesiogine veikla. Pastatų remonto dar reikės palaukti“, – sakė „Autrolio“ generalinis direktorius Gintautas Činikas.


Šiame straipsnyje: funikulierius

NAUJAUSI KOMENTARAI

V.Putvinskis 80m.

V.Putvinskis 80m. portretas
si ketvirtadieni vel zalekanio finikas kels nemokama ir vakare gimtadienio švente kviečiam bus smagu

jo

jo portretas
maciau siandien ten darbavosi, kranas baisinis ira dar visokiu belekiek, reiks eit pasivezint

xx

xx portretas
Ar jus proto netekote ar visai zlibi tapote.Begiai sutvarkyti- taip. Vagoneliai atrestauruoti -taip. O keleiviu stoteles ?Baisiau atominio karo geda zmogui parodyti geda ir paciam paziureti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių