Kaunietė sutriko: atėjo rinkti valdžios, tačiau balsuoti neleido

Šią savaitę netrūko agitacijų būtinai eiti balsuoti, neleisti, kad už mus spręstų kiti. Tačiau vien noro būti pilietiškiems, pasirodo, negana.

Į portalą kaunodiena.lt kreipėsi kaunietė, kuri pasakojo negalėjusi pasinaudoti savo teise balsuoti. Jai neleista balsuoti, kaip pasakojo skaitytoja, nes sistemoje teberodyti seni duomenys, tai yra, kad ji tebegyvena užsienyje. Moteris tikino, kad Lietuvą ir Kauną kaip savo gyvenamąją vietą  nurodžiusi dar metų  pradžioje.

"Kaip ir visi Lietuvos piliečiai norėčiau šiandien atlikti savo pareigą, tačiau man neleido to atlikti 114 rinkimų apygarda", – aiškino moteris.

Anot jos, atėjus balsuoti jai teigė, kad sistema rodo, jog ji yra neprisideklaravusi Lietuvoje, o vis dar yra Jungtinės Karalystės gyventoja.

"Darbuotojai tikrai nekalti, kad taip aplaidžiai dirba Petrašiūnų seniūnijos darbuotojai, ir tokie yra įstatymai Lietuvoje, kad aš, būdama Lietuvos piliete,  neturiu teisės balsuoti", – kalbėjo kaunietė. 

Ji pasakojo, kad į Kauną gyventi grįžo praėjusių metų gruodžio 15 d. "Pirmiausiai, ką padariau, tai prisideklaravau savo seniūnijoje į savo turimą butą T. Masiulio g.  Tuoj pat įsidarbinau. Labai apmaudu, kad po dviejų su puse mėnesio paaiškėja, kad neprisideklaravusi. Manau,  tokių atvejų yra ne vienas. Labai nemalonu grįžus namo ir būnant piliete sužinoti, kad negali balsuoti", –apmaudo neslėpė moteris.

"Šilo" rinkimų apylinkės vadovė Vilma Kunkulienė portalui kaunodiena.lt patvirtino minėtą įvykį. "Taip, buvo moteris, kuriai sistema rodė, kad ji tebegyvena Jungtinėje Karalystėje. Kreipėmės į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), užpildėme formą, tačiau VRK leidimo balsuoti nedavė. Vadinasi, kažkas kažkur nesuvaikščiojo", – sakė V. Kunkulienė.

Moteriai būtų buvę leista balsuoti, jeigu ji būtų turėjusi popierinį patvirtinimą dėl jos deklaracijos vietos Kaune. 

V. Kunkulienė teigė, kad rinkimų dieną į panašią situaciją buvo pakliuvęs ir vaikinas, anksčiau gyvenęs Danijoje. Tačiau jo atveju VRK nusiuntus prašymą, leidimas balsuoti buvo duotas.

 

Žemėlapiai sukurti UAB "HNIT-BALTIC" naudojant Esri ArcGIS Online technologiją

 


Šiame straipsnyje: rinkimaibalsuotideklaravimasgyvenamoji vietaemigracijaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Stai

Stai portretas
Stai ir irodymas kad niekada negalima atsisakyti popleriniu domumentu pasiteketi elektronine erdve negalima

fortas

fortas portretas
Nenoriu diskriminuoti, nes visi senstam, bet atėjus balsuoti į vieną apylinkę, prie biuletenių pasodinta babūtė, kokių mažiusiai 80-ies metų, vos susigaudanti, ką ten veikia. PAsirašiau, sako ačiū. Biuletenio reikia patiems reikalaut :) Smulkmena, bet kažkaip komiškai atrodo.

Teisybės nėra.

Teisybės nėra.  portretas
Net ir pristačius dokumentą su deklaracija nebuvo leista balsuoti. Agituoja kad ateitų žmonės, bet galimybes nesuteikia.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių