Asfaltą Medynėlių gatvėje kloja tuščiais pažadais

Vaišvydavos gyventojai kalbas apie naują asfaltą girdi nuo tada, kai šios gyvenvietės dalis buvo prijungta prie miesto. Ne kartą savivaldybės atstovai pamiršo savo pažadus.

Gatvės problemos

Portalui kauno.diena.lt Medynėlių gatvės gyventojai skundėsi, kad ir toliau į namus reikia keliauti duobėta, neasfaltuota gatve, nes savivaldybės atstovai vis nepakloja ilgai žadėtos asfalto dangos.

"Kai susidaro labai kritinė situacija, kartais gatvę lygina greideriu, bet tai būna labai retai. O dėl laistymo –  tai pamirštas dalykas, todėl žmonės nuolat skęsta dulkėse. Ir vaikai negali normaliai lauke pažaisti, ir šiaip nėra saugu eiti pačia gatve, nes čia nėra šaligatvių, per dulkes ne visada gali pamatyti, kas eina šalikelėje", – pasakojo Medynėlių gatvės gyventojas Arnas.

Laimučio Brundzos nuotr.

Šioje gatvėje yra apie 100 namų. Vietos gyventojai dar vieni kitus pasaugo ir žvyrkeliu greitai nevažiuoja, tačiau jei čia užsuka kiti, tuomet neįmanoma net gryno oro įkvėpti – visi namai, augalai pasislepia po dulkių debesimis.

Ilgai laukia

Portalas kauno.diena.lt apie Medynėlių gatvės problemas yra rašiusi dar 2016-aisiais. Tuomet miesto savivaldybė žadėjo, kad gatvę asfaltuos maždaug po metų, tačiau taip nenutiko.

Žmonės nuolat skęsta dulkėse.

"Kiekvienais metais girdime pažadus. Buvome surinkę parašus, bandėme kažką daryti. Lyg ir buvo skirtas finansavimas, bet Lietuva – stebuklų kraštas. Pinigai kažkur prapuolė, darbai neįvyko, o gyventojai visai prarado motyvaciją", – piktinosi vietos gyventojai.

Arnas portalui pasakojo, savivaldybė dar prieš daugiau nei 15 metų žadėjo, kad gatvę asfaltuos. Tąkart gyventojams buvo liepta pirmiau įsivesti kanalizaciją ir vandentiekį, kad po to nebūtų gadinama gatvės danga. Dauguma gyventojų jau seniai turi nuotekų sistemas, bet išsvajotojo asfalto vis tiek nėra. Planai sutvarkyti gatvę vis perstumdomi į kitus ir dar kitus metus.  Motyvas – tai nėra labai reikšminga gatvė.

Tomo Raginos nuotr.

Dar teks palaukti

Kol kas Kauno miesto savivaldybė Vaišvydavoje gyvenantiems kauniečiams taip pat neturi labai gerų žinių. Šiuo metu numatyta pirmiau sutvarkyti kitas šios gyvenvietės gatves, o tik tada imtis Medynėlių gatvės.

"Liepos mėnesį susitikimo su bendruomenėmis metu, jų pirmininkams buvo pateiktos Medynėlių gatvės asfaltavimo galimybės. Kai bus atlikti Didžiosios ir Piliuonos gatvių rekonstravimo darbai, bus nutiesti lietaus nuotekų tinklai, tada bus galima nuvesti Medynėlių gatvės lietaus tinklus į jau įrengtus aukščiau minėtų gatvių ir bus galima atlikti Medynėlių gatvės remonto darbus", – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jis nurodė, kad, pagal dabartinius planus, Vaišvydavoje esančios Didžioji ir Piliuonos gatvės turėtų būti sutvarkytos 2021 m. Todėl Medynėlių gatvės remontas tikrai bus atliekamas ne anksčiau nei po kelerių metų.

Šiuo metu Kauno mieste viso, įskaitant sodų bendrijose, privačiuose sklypuose ir pan., yra 851,6 km gatvių. Iš jų 192,2 km kol kas yra neasfaltuotos ir padengtos žvyro danga.


Šiame straipsnyje: Medelynų gatvėVaišvydavagatvėpažadaipiktinasi gyventojaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Izabele

Izabele portretas
Visa Vaišvydava užmirštas užkampis, siaubingai apleista. Ir tai yra Kauno miestas!

nu jo

nu jo portretas
Medynėlių gatve visai tokia neprasta. Vaisvydavoje yra gatviu kur net zvyro dangos nera, o duobes iki 15cm gylio. Turbut Kaunas niekur negauna zvyro ir neturi nei vieno greiderio.

Regina

Regina portretas
Ne tik Medynelio gatves gyventojai ( kai junge prie miesto zadejo grazesni gyvenima),bet ir Uzvingiu ir kitu laukia 20 metu,bet ilgai laukus dar palauk gal ka nors isrinks i miesto taryba ar seima,bet mes esm biedniokai ,tai vargom ir toliau vargsim,o garsiai rekti nebegalim jau
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių