Artimiausiu metu bus rengiamas kapinių Vainatrakyje projektas

Artimiausiu metu Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius turėtų pasirašyti sutartį su bendrove „Panprojektas“ dėl Kauno miesto ir Kauno rajono kapinių Vainatrakio kaime techninio projekto parengimo.

Procesas dėl kapinių techninio projekto parengimo buvo sustojęs dėl bendrovės „Panevėžio miestprojektas“ ieškinio Kauno miesto savivaldybei.

Liepos pradžioje Kauno apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdė sutarčių pasirašymą. Savivaldybei apskundus šį sprendimą, teismas panaikino ankstesnio teismo nutarimą ir atmetė „Panevėžio miestprojekto“ prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

Trečiadienį Viešųjų pirkimų komisija, atsižvelgdama į Kauno miesto apygardos teismo sprendimą, leido Miesto tvarkymo skyriui pasirašyti sutartį su „Panprojektu“ dėl kapinių Vainatrakyje techninio projekto.

Kauno rajone, Vainatrakio kaime, būsimos kapinės užims 38,7784 hektaro plotą. Anksčiau sklypai priklausė trims šeimininkams. Kauno miesto savivaldybė jiems sumokėjo beveik 2 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių