Artimesnė pažintis su policija sudomino ir jaunus, ir senus

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ demonstruota šturmo operacija, kinologų, raitosios policijos atstovų parengta programa bei galimybė iš arti susipažinti su pareigūnų darbo specifika  sudomino daugybę įvairaus amžiaus kauniečių ir miesto svečių.

Į šeštadienį vykusią Lietuvos policijos ir visuomenės šventę prie Kauno pilies susirinko minios žmonių.

Laivo šturmas

Susirinkusieji, stebėdami nusipelnusių pareigūnų viešą apdovanojimo ceremoniją, klausydami garbių svečių padėkų ir sveikinimų policijos pareigūnų adresu, vis dairėsi, kada ir kur prasidės anonsuota parodomoji „Aro“ pareigūnų šturmo operacija. Neryje jau nuo šventės pradžios ties pilimi lūkuriavo "įtartinas" laivas. "Tikriausiai jį ir šturmuos", - spėliojo kauniečiai.

Taip ir buvo. Šventės dalyviai ne ką mažiau operatyviai nei tikimasi iš "Aro" persigrupavo ir keliomis eilėmis išsidėstė pakrantėje, kai kurie užsiėmė pozicijas įkalnėje ir užgniaužę kvapą laukė, kas čia bus.

Iš laivo pasigirdus šūviams į pakrantę keturračiu atskubėjo keturi snaiperiai. Sugulė ant žemės iš anksto numatytose pozicijose ir tarsi sustingo. Visų ginklai buvo nukreipti į laivą.

Po trumpos pauzės horizonte pasigirdo triukšmas. Į operaciją įsijungė sraigtasparniu ir kateriu atskubėję pareigūnai. Sraigtasparnis tarsi pakibo taip žemai virš upės, kad jo keliamas vėjas galinga jėga į visas puses sklaidė vandenį. Netrukus į laivą lynu iš sraigtasparnio žaibiškai nusileido du pareigūnai, o kateriu iš šono priplaukę kolegos į laivą įmetė demonstracinę tikriausiai dūminę granatą. Nusikaltėliai įlaipinti į katerį ir išplukdyti.  

Publikos plojimai, skubėjimas į eilę prie košės ir aptarimas to, ką matė. "Nesulaukė jokio pasipriešinimo. Per lengvai paėmė", - šiek tiek nusivylė viena žiūrovių. Sulaukusi pasiūlymo pabandyti nusileisti iš ore balansuojančio sraigtasparnio virve į laivą ji kiek sutriko. "Aišku, kad bijočiau, nu bet vis tiek..." - mykė moteris. Vyrai tuo tarpu diskutavo apie saugos priemones, kokiomis naudotasi šioje operacijoje. 

Pabendrauti su pareigūnais

Po muzikinės pertraukėlės tarnybinių šunų sugebėjimus rodė policijos kinologai, specialią programą buvo paruošęs ir policijos raitasis būrys. Įveiktas kliūtis publika palydėjo plojimais.

Tačiau netrūko smalsuolių, kurie net ir parodomosios programos metu nesitraukė nuo išrikiuotos technikos, įrangos, kurią naudoja Lietuvos policija. 

Čia pat šventės vietoje eksponuojami Lietuvos ir užsienio šalių dabartiniai ir senoviniai policijos automobiliai, galima pasidairyti ir po renginio vietoje įrengtas policijos įstaigų, policijos mobilios vadavietės ekspozicijas.

Vis tik šventę policija surengė norėdama ne tik norėdama parodyti savo profesionalumą bei galią. Viena iš pareigūnų misijų yra padėti visuomenei. „Norime paneigti mitą, kad policija yra bauginanti. Pabendravę su pareigūnais patys įsitikinsite, kad taip nėra. Esame bendruomenės dalis, tarnaujame visuomenei“, - pasakojo šventėje dalyvavęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Pabendrauti, užduoti dominančius klausimus buvo galima visiems renginyje dalyvaujantiems pareigūnams, įskaitant ir Lietuvos policijos generalinį komisarą Liną Pernavą, jo pavaduotojus, apskričių atstovus. Renginyje taip pat dalyvavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo nariai, užsienio šalių policijos atstovai. 

Viena iš svarbiausių policijos veiklų yra prevencija. Tad buvo dalijami atšvaitai bei  drėgmei atspari atšvaitinė medžiaga, ja galima pažymėti rūbus, skėčius, kuprines ir kita. „Atšvaitai išsaugo gyvybes“, - ne veltui kaip mantrą kartoja policijos ir saugaus eismo organizacijų atstovai.

Šventės vietoje veikė ir saugaus eismo klasė, vyko žaidimai ir įvairios rungtys, viktorinos vaikams, dviračių žymėjimo akcija.

Negaili padėkų

Renginyje dalyvavę kauniečiai ir miesto svečiai pasakojo į šventę užsukę įdomiai praleisti laiko, tačiau tuo pačiu ir išreikšti palaikymo bei padėkoti policijos pareigūnams. "Vasarą buvo pasiklydęs sergantis mano brolis. Esame paprasti kaimo žmonės, bet pareigūnai reagavo labai operatyviai, ačiū jiems ir ačiū Dievui, brolį greitai rado. Alkaną, nusilpusį, bet gyvą", - susijaudinusi pasakojo ponia Zinaida. 

Vieniems kalbintiems renginio dalyviams pareigūnai padėjo, kai buvo iškilę bėdų kelyje sugedus automobiliui, kiti dėkingi, kad buvo tiesiog įspėti dėl nedegančio vieno iš automobilio žibintų. "Draugiškai pasakė, kad susitvarkytume vos grįžę namo ir palinkėjo saugios kelionės", - prisiminė jaunas vairuotojas Tomas, šventėje dalyvavęs su kurso draugais.

Šventei iškilmingumo suteikė orkestras, o toliau gerą nuotaiką palaikyti padėjo įvairūs muzikiniai pasirodymai ant scenos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXL

XXL  portretas
Kas katinui uodegą pakels.... Šventė kontrolinis - devynetui . Darbadieniai - ketvirtukui ...

Nu

Nu portretas
Nenusikalst, aišku, reikia, bet kai vienintelis nusikaltimas - važiavimas neprisisegus saugos diržo, tai policijos geriausiu draugu nepavadinsi. Kas be ko, čia ne policija kalta, o idiotiški įstatymai, prilyginę vairavimą neprisisegus vairavimui išgėrus arba greičio viršijimui, bet kam nuo to geriau? Važiuojantys be diržo nebent sau pavojų kelia, lyginti tokius su keliančiais pavojų kitiems mažų mažiausia negražu.

reikia nenusikalst

reikia nenusikalst portretas
jei zmogus tvarkingai gyvena tai policija ju geriausias draugas.tik blogiems zmonems policija netinka.saunuoliai policijos darbuotojai sekmes jums darbe saugant mus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių