Areną drebino nežabota „The Prodigy“ energija

Kauno „Žalgirio” arenoje penktadienio vakarą koncertavusi grupė „The Prodigy“ įrodė, kad nė kiek neprarado pašėlusios energijos, kuria tryško ir prieš 22 metus.

Koncerto pradžioje publiką apšildyti patikėta lietuviškai grupei „Yoko Mono“. Po jų į sceną išbėgo šokių muzikos dievaičiai. Prie klavišinių stojo grupės įkūrėjas Liamas Howlettas, publiką audrino ir po visą sceną maniakiškai šėlo Keithas Flintas, energija tryško daininkas Maximas Reality.

Arena tikriausiai pirmą kartą turėjo atlaikyti tikrą muzikinį uraganą. Elektroninės šokių muzikos grandai atliko ne tik naujus savo kūrinius, bet ir gerai žinomus hitus. Gausiai susirinkę žiūrovai ypač šėlo, kai skambėjo „Poison“, „Firestarter“, „Smack My Bitch Up“, „Breath“, „Out of Space“ ir kitos kompozicijos, padariusios didelę įtaką elektroninės šokių muzikos raidai.

Gerai žinomi hitai Kaune skambėjo šviežia jėga, stipriai „pasunkinti“ fuzinės gitaros. Kai kada atrodė, kad atsidūrei sunkiojo roko ar pankroko koncerte. Naujesni pastarųjų metų kūriniai parodė, kad grupė nepraradusi kūrybino potencialo ir jaunatviško šėlsmo.

Publika nepavargdama šokinėjo daugiau kaip pusantros valandos ir tribūnose, ir prieš sceną. „Ar ten dar yra (keiksmažodis - red.past.) sėdinčių žmonių? Judam, vakarėlis vyksta!“ – vis paragindavo Maximas.

Koncertas pasiekė kulminaciją, kai nuskambėjo hito „Smack My Btch Up“ akordai. Vienu metu liepęs visiems pritūpti, K.Flintas dar kartą įsakmiai ragino tūptis. „Žemyn, visi žemyn, paruošėme bombą!“, – šaukė atlikėjai, kai nurimus ritmui nuskambėjo ramesni ir melodingi rytietiški motyvai. Kai dauguma pritūpė, pliūptelėjo nauja uraganinio ritmo audra ir visi vieningai pašoko. Pakilusi vienu metu žmonių jūra su iškeltomis rankomis atrodė išties įspūdingai.

Po šios dainos  „The Prodigy“ paliko sceną, bet kviečiami publikos netrukus grįžo ir atliko kelias dainas. Po koncerto daugelis gyrė gerą arenos akustiką, nes net ir griaudint tokiai garsiai ir siautulingai muzikai galėjai aiškiai girdėti visus instrumentus ir muzikinius motyvus.

Užkulisiuose „The Prodigy” nariams buvo patiekiami įvairūs valgiai, brangus prancūziškas šampanas, įrengtas specialus masažo kambarys, sudaryta galimybė atgauti jėgas deguonies terapijos procedūromis.

Koncerte buvo galima sutikti grupės gerbėjų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš kitų šalių, mat „The Prodigy“ Kaune surengė vienintelį koncertą Baltijos šalyse. Akivaizdu, kad grupė užsiaugino naują gerbėjų kartą, nes dauguma atėjusių buvo jaunimas. Aišku, sugūžėjo ir daug grupės narių bendraamžių. O jiems – jau per keturiasdešimt.

Pasaulinio pripažinimo pelniusi grupė susikūrė 1990 metais. Kartu su “Fatboy Slim”, “The Chemical Brothers” ir “Propellerheads”, “The Prodigy” vadinami bigbito, klestėjusio  paskutiniame 20 amžiaus dešimtmetyje, pradininkais.

Grupės muzikos stilius gana savitas ir jungia daug krypčių – nuo reivo, hardkoro, techno ir industrinio metalo iki elektroninio roko ir panko vėlesniame kūrybos laikotarpyje.

„The Prodigy“ išleido penkis studijinius albumus ir 20 singlų, kurių dauguma tapo platininiais ir auksiniais visame pasaulyje. Kolektyvas pelnė daug apdovanojimų: kasmetiniuose Britanijos pop muzikos apdovanojimuose „BRIT Awards“ du kartus laimėjo „Geriausios Anglijos šokių grupės“ titulą, jiems įteiktos trys “MTV Video Music Awards” statulėles, penki „MTV Europe Music Awards“ laimėjimai ir du „Grammy“ apdovanojimai.

Ryškiausių komercinių karjeros aukštumų grupė pasiekė 1997 metais išleidusi albumą „The Fat Of The Land“. Pernai „The Prodigy“ pasiekė rekordą – festivalyje Lenkijoje jos klausėsi daugiau nei 700 tūkstančių žmonių.


Šiame straipsnyje: The ProdigyŽalgirio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

ditaa

ditaa portretas
Superinis koncertas!!!

youtube com 200katinu

youtube com 200katinu portretas
nurove stoga cia labai svelniai pasakius :)) smack my bitch up, su sit down cionais: youtube com / watch?v=0_O_4xOzdlI ..garso jau per daug.. bet vistiek - geros nuotaikos, geru prisiminimu;) 200kat.

Nitro

Nitro portretas
komercinis sudpankis
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių