Ar normalu darželyje keisti patalynę rečiau nei kas dvi savaites?

Patikrinus Kauno miesto ir rajono 73 ikimokyklines įstaigas, paaiškėjo stebinančių faktų. Kauno visuomenės sveikatos centro specialistai nustatė daugybę įvairių higienos normų pažeidimų.

Patikrinus Kauno miesto ir rajono 73 ikimokyklines įstaigas, paaiškėjo stebinančių faktų. Kauno visuomenės sveikatos centro specialistai nustatė daugybę įvairių higienos normų pažeidimų. 25-ioms įstaigoms buvo paskirtos administracinės nuobaudos.

"Labiausiai verčia nerimauti tai, kad šiais metais buvo užfiksuota nemažai pažeidimų, kurie nesusiję su papildomomis išlaidomis", – sakė Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Žydrūnė Viselgaitė. Be to, ikimokyklinio ugdymo įstaigos prieš dešimt darbo dienų buvo informuotos, kada atvyks kontrolė. 

Tarp dažniausiai nustatytų pažeidimų – per didelis vaikų skaičius grupėse, nesaugūs langai, per žema įstaigos tvora arba ji aplūžusi. Langus be ribotuvų specialistai rado net 47 įstaigose iš 73. Net 35-iose ugdymo įstaigose grupės formuojamos iš didesnio vaikų skaičiaus. 

Specialistai nesitikėjo, kad net iš anksto informavus apie vizitą, netgi 13-oje įstaigų vaikai bus maitinami rečiau nei kas 3,5 val., kad atsiras darželių, kur patalynė keičiama rečiau negu kas dvi savaites (septynios įstaigos), kad bus rasta nešvarių grupių patalpų (trijuose lopšeliuose – darželiuose).  

"Labiausiai rekomenduotina, kad būtų stengiamasi laikytis tų higienos normų, kurios nereikalauja papildomų finansinių išteklių. pavyzdžiui, švara grupėse, kad vaikas miegotų tik jam priskirtoje lovoje, kad naudotų tik savo rankšluostį", – teigė Ž.Viselgaitė. 

Ugdymo įstaigų vadovai, anot jos, dažniausiai teisinasi sakydami, kad blogybės tiesiog nepastebėjo. "Negalime atmesti žmogiškojo faktoriaus, situaciją apsunkina ir darželių darbuotojams tenkantys dideli krūviai, bet įžvelgčiau ir kai kurių darbuotojų atsipalaidavimą", – kalbėjo Ž.Viselgaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
Dar geba rasyti?gerb.sanhigienistes kaip cerberiai vaiksto po grupes,vaikams net laba diena nesugeba pasakyti,pacios ateina i darzeli su lauko batais neturi kuo persiauti trypia kilimus kur zaidzia vaikai,sliauzioja ant grindu,...jos cia teisios tipo?????kur ziuri pati valdzia ju??????baigia aukstasias studijas,bet kalbos kulturos,etiketo ten ju niekas neismoko!!!!!!!zodzio "prasau","aciu","atsiprasau", ir kitu ju zodyne nerasta ir dar tonas,pati kalba,baisu klausyti!!!! Ger.sanhigienos darbuotojai,ismokite etiketo ir kulturos,pedagogai ir zmones ir su jumis kalba mandagiai,o jus baisu.....tuomet nerasite tiek pazeidimu ir bus abipusis susikalbejimas.

na ir kas

na ir kas portretas
namie patalynė keičiama kas mėnesį ir visi gyvi sau vaikšto.

manau

manau portretas
Jei viskas taip blogai, nepamirškime, kad darželis neprivalomas... už 2 eurus vaikas 3 kartus pavalgo, yra saugus nuo 7 30 iki 18 00. Gal reikėtų tuomet patiems auginti arba auklės paieškoti. Tada tikrai bus švaru, kasdien patalynė pakeista... (pasidomėkite kainomis privačiuose_
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių