Ar narystė ES pakeitė kauniečių gyvenimą? (apklausa)

Šiandien – Europos diena. Lietuva į Europos Sąjungą įstojo mažiau nei prieš dešimtmetį – 2004 metais. Ar mūsų šalies gyventojai laiko save tikrais europiečiais? Ar per tą laiką narystė ES pakeitė kauniečių gyvenimą? Apie tai – trumpa portalo kaunodiena.lt apklausa gatvėje.

Martynas Radzevičius, IT specialistas

Mano gyvenimui narystė ES nė kiek nepadarė įtakos – kaip buvo anksčiau, taip ir yra ir dabar. Žinoma, Lietuva gerai padarė, kad prisijungė prie kitų valstybių. Jeigu visa Europa vienijasi, negi būsime vieniši atskalūnai.

Pagrindinis pokytis, kurį pajutau, – nebereikia jokių vizų, norint keliauti.

Vereta Bulotienė, dirbanti mama

Didžiausias privalumas ir malonumas – galime laisvai keliauti po Europą. Mūsų žmonių požiūris pasikeitė. Ir apie save, ir apie kitų šalių gyventojus pradėjome mąstyti plačiau. Jeigu nebūtume ES nariais, nemanau, kad Lietuvoje gyvenimas būtų toks intensyvus.

Irena Mikuličiūtė, galerininkė

Esu patenkinta, kad mano asmens dokumentą pripažįstą visa Europa – vadinasi, aš esu Europos pilietė, galiu keliauti, kur tik noriu. Lietuviai Europos piliečiais buvo nuo Vytauto Didžiojo laikų, deja, visi tą šiandien pamiršta.

Po įstojimo į ES morališkai jaučiuosi kitaip. Manau, kad mūsų maža šalis neišvengiamai būtų anksčiau ar vėliau įstojusi į ES, džiugu, kad tai įvyko anksčiau.

Gintarė Dušenkaitė ir Aušrinė Puskunigytė, KTU studentės

ES mūsų gyvenime reiškia labai daug, ne veltui pasirinkome studijas apie Europą. Ateities planai susiję su ES, nes norėtume dirbti vienoje iš sąjungos institucijų.

Lietuvai tapus ES nare, mums atsivėrė didelės galimybės: laisvai keliaujame, galime įsidarbinti bet kurioje Europos šalyje, nevaržomai studijuoti.

Paulius Keras, valdininkas, transporto specialistas

Galiu labai trumpai ir aiškiai pasakyti, kokią naudą davė ES: tai galimybė laisvai judėti, tobulėti, keistis patirtimi bei įgyvendinti įdomius projektus.


Šiame straipsnyje: Europos dienaEuropos SąjungaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
MATAU ,KAD KAUNE JAU NERA ŽMONIU-ES JUOS PRIGLAUDE.....

opa

opa portretas
Iseities nebuvo jokios,arba prie vienu arba prie kitu reikejo jungtis.

Algis

Algis portretas
man nieko gero
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių