Ar A. Kupčinskui nusišypsos sėkmė?

Stebėtinai didelio rinkėjų palaikymo sulaukęs Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Pūkas jau gali matuotis Seimo kėdę artimiausiems ketveriems metams, o savąją miesto taryboje užleis žmonai Linai. Ar išvysime ir daugiau naujokų?

Paaiškės netrukus

Jau aišku, kad miesto taryboje tikrai bus ir antras naujokas, bet kas juo taps, paaiškės tik po spalio 23 d. įvyksiančio antrojo turo. Kalniečių vienmandatės apygardoje dėl Seimo nario mandato susigrums du miesto tarybos nariai: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas, buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas ir "Vieningo Kauno" frakcijos narė, į Seimą kandidatuojanti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Aušra Papirtienė.

Jeigu sėkmė nusišypsos A.Kupčinskui, jo vietą miesto taryboje užims politiko bendražygis Remigijus Skilandis, gerai pažįstantis savivaldybės koridorius.

43-ejų R.Skilandis ne vienus metus yra dirbęs savivaldybės administracijoje, vadovavęs Miesto plėtros departamentui, vėliau ėjęs administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Jo šansai patekti į tarybą yra didžiausi net ir A.Kupčinsko nesėkmės atveju, nes Aleksoto-Vilijampolės apygardoje antrame ture Kauno konservatorių lyderė, miesto tarybos narė Edita Gudišauskienė konkuruos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatu Mindaugu Puidoku. Jos sėkmės atveju virš brūkšnio pakiltų R.Skilandis, o jeigu jam miesto tarybos nario mandatas atitektų į Seimą išėjus A.Kupčinskui, E.Gudišauskienę miesto taryboje pakeistų savivaldos rinkimuose su konservatoriais kandidatavęs 69-erių bendrovės "Kauno liftai" generalinis direktorius Jonas Guzavičius.

Turi šansų

Jeigu Kalniečiuose rinkėjai būtų palankesni A.Papirtienei, "Vieningo Kauno" frakciją miesto taryboje papildytų šio visuomeninio judėjimo narys 31-erių Karolis Stirbys, dirbantis vienoje draudimo bendrovėje, buriantis aktyvius žmones į asociaciją.

Jeigu Petrašiūnų apygardoje konservatorių Kazį Starkevičių įveiktų miesto tarybos narys, su LVŽS kandidatuojantis į Seimą Gediminas Vasiliauskas iš "Vieningo Kauno" frakcijos, prie jos prisijungtų šio visuomeninio judėjimo narys Saulius Vilius Bartaška. 53-ejų trijų vaikų tėvas S.V.Bartaška verčiasi individualia kūrybine veikla.

Daugiamandatėje apygardoje TS-LKD partijos sąraše Seimo nario mandato siekusi miesto tarybos narė Gintarė Skaistė po reitingavimo iš 35-os vietos pakilo į 28-ąją, tad ir jai durys į Seimą tikrai neužtrenktos. Jeigu G.Skaistės partijos kolegoms vienmandatėse apygardose visoje Lietuvoje antrasis rinkimų turas susiklostys sėkmingai, tarybos narė taip pat pateks į Seimą. Tokiu atveju jos kėdė miesto taryboje atitektų partijos kolegai Vytui Bancevičiui. 65-erių konservatorius jau yra buvęs Kauno miesto tarybos nariu dvi kadencijas 1990–1995 ir 2008–2015 m., taip pat ėjęs Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Rajone pokyčių nedaug

Kauno rajono taryboje dirbantis LVŽS narys Viktoras Pranckietis jau išrinktas į Seimą daugiamandatėje apygardoje. Raudondvario vienmandatėje apygardoje jis taip pat pateko į antrąjį turą.

Kauno rajono taryboje ši partija turi dvi vietas, tad į Seimą išėjus V.Pranckiečiui, jo vietą užims Kaune gerai žinomas Kazimieras Nausėda (nuotr.). Praėjusią kadenciją jis dirbo Kauno miesto taryboje ir netgi buvo gavęs vicemero kėdę už tai, kad sutiko nepalaikyti interpeliacijos tuomečiam merui Andriui Kupčinskui. Dar iki tol K.Nausėda buvo pelnęs politinio perėjūno titulą, nes per kadenciją paliko tris miesto tarybos frakcijas. Tapęs miesto tarybos nariu, savivaldybės administracijoje įdarbino savo vaikus. Pats K.Nausėda turėjo reikalų su teisėsauga, kai jo automobilyje mirė bulves prie prekybos centro pardavinėjęs žmogus – kaip įtariama, talkininkavęs žemės ūkio veikla užsiimančiam K.Nausėdai.


Komentaras

Visvaldas Matijošaitis, Kauno miesto meras

Darbas taryboje nesikeis, kaip dirbome, taip ir dirbsime, nepaisant to, kiek ir kurie tarybos nariai išeis į Seimą. Ir manau, kad nesvarbu, kuris – Saulius Skvernelis ar Gabrielius Landsbergis – taptų premjeru, nė vienas iš jų tikrai nekenks Kaunui. Manau, kad su naujuoju premjeru taip pat rasime bendrą kalbą. Neapsakomai džiaugiuosi, kad K.Pūkas taip stulbinamai daro karjerą ir dėkoju žmonėms, kurie už jį balsavo. Linkiu sėkmės ir A.Kupčinskui. Žinoma, aš ir antrajame ture palaikysiu "Vieningo Kauno" narius, nes jeigu nepalaikyčiau, būčiau raginęs nekandidatuoti arba mes visai nedirbtume kartu. Žinoma, gaila, jeigu išeis žmonės, su kuriais jau buvau įpratęs dirbti, bet mes turime rezervą – ateis kiti. Tikiu, kad tie, kurie išeis į Seimą, nepamirš, kur gimė, o jeigu premjeru taps G.Landsbergis, tai irgi, tikiu, nepamirš, kokio miesto žmonės už jį balsavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nenusimink

nenusimink portretas
zmones balsavo uz prasciokus. KAUNE VEL BARDAKAS-JUNGIAMOS POLIKLINIKOS DAINAVA IR SILAINIAI OKUPUOTI,CHA,ISEJAU I PENCIJA RASAU KNYGA-NUOTYKIAI MEDICINOS ISTAIGOSE-NES MUSU ANTIKORUPCINE KOMISIJA VISAI NIEKO NEVEIKIA

jofanci

jofanci portretas
Buratinas turi pasakose o ne Seime sedėti

Taigi taigi

Taigi taigi  portretas
Meras savo autoritetu ir visais savivaldybės administraciniais pajėgumais remia bei palaiko pažaliavusių valstiečių ir į jų sąrašą deleguotus savo “vieningo Kauno” kandidatus į LR Seimą. Todėl šie rinkimai kartu yra ir pasitikėjimo testas Matijošaičiu. Daugumoje Kauno rinkiminių apygardų laimėjus konservatorių kandidatams, meras privalo atsistatydinti – kauniečiai jo negerbia, su jo nuomone nesiskaito ir juo nepasitiki. Žinoma, jei pas merą dar likę nors truputis garbės ir orumo.
VISI KOMENTARAI 100

Galerijos

Daugiau straipsnių