Ar Kaunui reikia vandens slidžių parko?

Verslininkai kuria planus Kaune įsteigti vandens slidžių ir vandenlenčių parką.

Lampėdžių ežere verslininkai kauniečiams svajoja pasiūlyti naujų pramogų, todėl jie kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę, prašydami skirti 300 kvadratinių metrų pakrantės teritorijos. Šioje zonoje įmonė „UNO Parks“ norėtų pastatyti reikiamą įrangą, persirengimo kabinas, suoliukus.

Žiemos metu vietoj vandens slidžių verslininkai pasiūlytų pramogas su snieglentėmis.

„Idėja tikrai įdomi, tačiau bendrovė savo planų dar nederino nei su Aplinkos apsaugos departamentu, nei su vietos bendruomene“, – sakė Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Jo teigimu, šalia Lampėdžių stovi nemažai gyvenamųjų namų, todėl įmonė turėtų apgalvoti, kur galėtų įrengti automobilių statymo vietas, tualetus. Be to, Lampėdžių ežeras yra Nemuno ir Nevėžio landšaftinio draustinio teritorijoje, todėl aplinkosaugininkai turės daug reikalavimų.

Miesto politikai neprieštaravo pačiai verslininkų idėjai, tačiau ją palaimins tik tuomet, kai bus gautas vietos gyventojų ir Aplinkos apsaugos departamento sutikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia

Reikia portretas
Bet ne Lampėdžiuose. Motorų kriokimas, ne lopšinė ir jau poilsiu tai tikrai nekvepia. Eikit kur nors į Kauno marias, toliau nuo miesto.

Geras

Geras portretas
Geras pavadinimas. Vandens slidžių parko žiemą?

xxl

xxl portretas
per mažas telkinys tokioms pramogoms, kitiems poilsiautojams trukdys.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių