A. Veryga ir G. Landsbergis Kaune pateko į antrą turą

  • Teksto dydis:

Kaune vienmandatėse apygardose bus išrinkti septyni Seimo nariai – po vieną kiekvienoje.

Šilainių, Kalniečių, Savanorių, Panemunės, Petrašiūnų–Gričiupio, Aleksoto–Vilijampolės, Centro–Žaliakalnio vienmandatėse apygardose šiemet varžėsi ir politikos senbuviai, ir naujokai. 

Visose apygardose daugiausiai balsų surinko konservatorių atstovai, bet jiems trūko palaikymo, kad būtų išrinkti jau pirmame ture.

Panemunės apygardoje į antrą turą išėjo konservatorė Gintarė Skaistė ir stipriai nuo jos atsilikęs sveikatos ministras Aurelijus Veryga, atstovaujantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Centro–Žaliakalnio apygardoje – konservatorius Gabrielius Landsbergis ir  valstiečių-žaliųjų atstovė Audronė Jankuvienė. Čia dar rungėsi ir krepšininkas Valdemaras Chomičius, į rinkimus ėjęs su partija „Lietuva - visų“. 

Aleksote – konservatorius Vytautas Juozapaitis ir ilgametė Aleksoto seniūnė, šiuose Seimo rinkimuose išsikėlusi pati save, Liukrecija Navickienė.

Šilainiuose – Kauno konservatorių vedlė ir buvusi kandidatė į miesto meres Jurgita Šiugždinienė ir valstiečių-žaliųjų atstovė Ligita Valalytė.

Savanorių apygardoje – konservatorius Paulius Lukševičius ir Laisvės atstovas Marius Matijošaitis.

Kalniečių apygardoje didžiausio rinkėjų palaikymo sulaukė konservatorius Arvydas Anušauskas. Į antrą turą pateko ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškelta Aušra Papirtienė. 

Petrašiūnų–Gričiupio apygardoje nepralenkiamas buvo konservatorius Kazys Starkevičius. Antrame ture ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškeltas Gediminas Vasiliauskas. Čia dar kandidatavo šokėjas Saulius Skambinas (Laisvės partija).

Pagal šio sekmadienio rinkėjų Kaune aktyvumą, Seimo nariais jau po pirmo turo galėjo tapti tie kandidatai, kurie savo vienmandatėje apygardoje būtų surinkę daugiau kaip 50 proc. balsų.

Apygardoje neatsiradus tokio aiškaus lyderio du daugiausiai balsų surinkę kandidatai varžysis po dviejų savaičių vyksiančiame antrajame ture.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam DIEDUKAS

tam DIEDUKAS portretas
Dieduk, ei, dieduk, nejaugi Kubilius su Šimonyte tavęs nenuskalpavo 2008 metais po naktinės reformos nutarimų? O gal tik susirgai demencija ir neprisimeni? O gal tik apsimeti DIEDUKU? Arba esi LABAI TURTINGAS DIEDUKAS, važinėjantis pačia moderniausia skarbonke ir prieš pensiją neskaičiuoji centų prekybcentryje ties nukainotų produktų lentyna :(((

Puiku

Puiku portretas
Balsuosime už gerb. Verygą. Žmogų puošia ne frizūra ar madingi aprėdai, o jo darbai. Už Verygą! Tik už Verygą! Palyginimui: konservai pensininkams 2008 metais patuštino pinigines, o valstiečiai jas papildė. Tai už ką balsuos konservų nuskriaustas pensinykas? Aišku, už ką! Už valstiečių kandidatą Verygą!

H

H portretas
Nejaugi atsiras dar avinų kurie dar balsuos už ta plikiu yai baisus žmogus
VISI KOMENTARAI 99

Galerijos

Daugiau straipsnių