Ar ga­li­ma ge­nė­ti me­džius prie dau­gia­bu­čio?

  • Teksto dydis:

"Kie­me nu­pjo­vė me­dį ir vie­to­je jo nie­ko ne­pa­so­di­no. Gy­ven­to­jai ma­no, kad poel­gis bu­vo ne­tei­sin­gas. Ką da­ry­ti? Kas at­sa­kin­gas ir į ką kreip­tis?" – klausia Laima M.


Komentaras

Ša­rū­nas Ei­din­tas

UAB „Būs­to val­da“ di­rek­to­rius

Jei jū­sų kai­my­nys­tė­je bu­vo nu­pjau­tas me­dis, ti­kė­ti­na, kad tai bu­vo da­ro­ma dėl svar­bių prie­žas­čių: gal­būt jis bu­vo se­nas ar­ba per ar­ti gy­ve­na­mo­jo pa­sta­to, to­dėl kė­lė pa­vo­jų gy­ven­to­jų sau­gu­mui. Jei me­dis nu­pjau­tas dėl to, kad bu­vo per ar­ti dau­gia­bu­čio, jo vie­to­je nau­jo so­din­ti ne­be­ga­li­ma.

Gy­ven­to­jams, no­rin­tiems sa­vo kie­me ge­nė­ti ar­ba pjau­ti me­džius, rei­kės gau­ti sa­vi­val­dy­bės lei­di­mą. „Būs­to val­da“ vi­suo­met ga­li pa­dė­ti tar­pi­nin­kau­jant ir kon­sul­tuo­jant dėl bū­ti­nų do­ku­men­tų pa­tei­ki­mo. Bū­ti­na at­kreip­ti dė­me­sį, kad kar­tu su pra­šy­mu rei­kia pa­teik­ti ir dau­gia­bu­čio gy­ven­to­jų su­si­rin­ki­mo pro­to­ko­lą – ja­me tu­ri bū­ti už­fik­suo­tas nu­ta­ri­mas, ku­rį pa­tvir­ti­na gy­ven­to­jų dau­gu­ma, ir pri­dė­tas si­tua­ci­jos pla­nas, ku­ria­me nu­ro­dy­ti pla­nuo­ja­mi nu­pjau­ti ar ap­ge­nė­ti me­džiai su jų pa­va­di­ni­mu ir skers­me­niu.

Sa­vi­val­dy­bės lei­di­mas pjau­ti ar ge­nė­ti me­džius yra bū­ti­nas neat­siž­vel­giant į tai, ar jie au­ga pri­va­čia­me, ar sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čia­me skly­pe. Nup­jo­vus me­dį be lei­di­mo ga­li grės­ti bau­da. Išim­tys tai­ko­mos krū­mams, vaisk­rū­miams ir vais­me­džiams, to­kiems kaip obe­lys ar vyš­nios, ku­riems ge­nė­ti ar nu­pjau­ti lei­di­mai nė­ra rei­ka­lin­gi.

Gy­ven­to­jai, ne­ži­nan­tys, kur kreip­tis dėl me­džių ge­nė­ji­mo ar nu­pjo­vi­mo, ga­li su­si­siek­ti su sa­vo būs­to ad­mi­nist­ra­to­riu­mi, ku­ris in­for­muos apie pro­ce­so ei­gą ir nu­ro­dys kon­tak­ti­nius duo­me­nis bei rei­ka­lin­gus pa­teik­ti do­ku­men­tus.


Lau­kia klau­si­mų

Kau­no dau­gia­bu­čius ad­mi­nist­ruo­jan­čios bend­ro­vės „Būs­to val­da“ spe­cia­lis­tai pa­si­ren­gę at­sa­ky­ti ir į ki­tus kau­nie­čius do­mi­nan­čius klau­si­mus. Iš­ki­lus ak­tua­lių klau­si­mų kreip­ki­tės e. pa­štu klauskite@civinity.eu ar­ba te­le­fo­nu 8 700 55 188.

„Būs­to val­da“ pri­klau­so tarp­tau­ti­nei įmo­nių gru­pei „Ci­vi­ni­ty“, ku­rią su­da­ro aš­tuo­nios būs­to ad­mi­nist­ra­vi­mo įmo­nės Lie­tu­vo­je. „Būs­to val­da“ yra vie­nas di­džiau­sių pa­sta­tų ad­mi­nist­ra­to­rių Kau­ne, pri­žiū­rin­tis dau­giau kaip 1 mln. kv. m gy­ve­na­mų­jų pa­sta­tų plo­tą.


Šiame straipsnyje: Būsto valdamedžių genėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Šalia daugiabučio namo Sukilėlių pr.Nr.93 baigia nudžiūti šermukšnis,kuris żiauriai użtemdo 1 it 2 aukštus. Gyvenam kaip rūsy.Kas galėtų jį nupjauti. Ir kokie bepročiai sugebėjo prikaišioti medżių po langais. Dżiaugiasi tik aukštesnių aukštų gyventojai, kurie jais grożisi iš viršaus ir piestu stoja prieš jų nupjovimą.

Irena

Irena portretas
Kodėl namo vadybininko telefonu negalima paskambinti , o numeris nenaudojamas ?

LIETYVE

LIETYVE portretas
Malku ir lentu biznis be jokiu investiciju ir dar savivaldybe alga moka... O TAI PAPUSKIT MANO BIZNIUI- KUR NORESIU , TEN PJAUSIU
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių