Ar galima atsisakyti mokėti už liftą?

  • Teksto dydis:

„Gyvenu daugiabučio namo antrame aukšte, todėl liftu nesinaudoju. Ar galima atsisakyti mokėti už lifto eksploataciją ir išlaikymą pirmame ir antrame aukštuose gyvenantiems gyventojams? Į ką turėčiau kreiptis ir kaip tai padaryti? Ar yra taisyklės / teisės aktai, numatantys tokias išlygas? Jei taip, kokie?“, – klausia Laimonas R.


Komentaras

Šarūnas Eidintas

UAB „Būsto valda“ direktorius

Liftu nesinaudojantiems pirmo ir antro aukšto gyventojams už sunaudotą elektros energiją mokėti nereikia, tačiau jiems, kaip ir kitų aukštų gyventojams, taikoma tokia pati finansinė prievolė už lifto eksploataciją. Tiesa, jie nuo šio mokesčio gali būti atleisti, jei tam pritars didžioji dauguma namo gyventojų.

Namo administratorius turi teisę sudaryti bendrojo naudojimo objektų aprašą, jame numatydamas, kad pirmo ir antro aukšto patalpų savininkai yra atleidžiami nuo apmokestinimo už liftų eksploataciją, remontą bei išlaikymą. Toks aprašas įsigalioja tuomet, kai jį pasirašo ir patvirtina didžioji daugiabučio gyventojų dauguma. Procesą gali inicijuoti tiek namo gyventojai, bendradarbiaudami su namo administratoriumi, tiek pats administratorius. Surinkus gyventojų parašus ir įsigaliojus naujai tvarkai, pirmo ir antro aukšto gyventojai atleidžiami nuo mokestinės prievolės už lifto išlaikymą.

Jei pirmo ir antro aukšto gyventojams vėl atsiranda poreikis naudotis liftu, jie privalo kreiptis į savo būsto administratorių, kuris atnaujins lifto naudojimosi galimybę. Tuomet gyventojams vėl bus proporcingai skirstomos išlaidos už naudojimąsi liftu.


Laukia klausimų

Kauno daugiabučius administruojančios bendrovės „Būsto valda“ specialistai pasirengę atsakyti ir į kitus kauniečius dominančius klausimus – juos siųskite e. paštu klauskite@bustovalda.lt arba kreipkitės telefonu 8 700 55 188.

„Būsto valda“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Civinity“, kurią Lietuvoje sudaro aštuonios būsto administravimo bendrovės. „Būsto valda“ yra vienas didžiausių pastatų administratorių Kaune, prižiūrinti daugiau kaip 1 mln. kv. m gyvenamųjų pastatų plotą.


Šiame straipsnyje: Būsto valda

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Idomiai raso: jei pirmas aukstas panores vel liffas bus jam paleistas....idomu kaip? Is kiemo ? Begius nuklos, kad eciau i pirma auksta atvaryt su liftu is kiemo? Ne pirmo auksto gyventojus apiplesdinekite .o nuomuotojus butus apmokesdinkite dvigubai.Nes ju nuomininkai pagrindiniai lifto lauzydojai, draskytojai su savo sofkomis, saldytuvais.....

butinai reikia

butinai reikia portretas
sunu mokescio,nes vezinasi su tais aspsisikusiais sunim kiaura diena

As

As portretas
Pirmas aukstas neturi moketi uz lifta, nes i savo buta patenka tik laiptais, todel jo nelauzo, nebraizo, neeksplotuoja t.t pirmas aukstas neturi apmoketi svetimu zmoniu kilimus i savo butus ,taip pat ju draugeliu, gimineliu kilimus ir lauzymus lifto, o gyminiu ir draugeliu daug apsilanko .Namo nuosavybe? Ne ,mielieji studentai rasynetojai liftas ne mano nuosavybe , Namo nuosavybe yra lygeteisiska naudojimui visiems vienodomis salygomis t.y.namo konstrukcijos, sienos, pamatai, santehnika.... Asilai. kur matete nama be stogo?Ismontuokit liftus, namas nenugrius .Norit komforto, susimokekit uz save, o ne vokit pinigus is zmoniu negaunanciu sios paslaugos.Butu parkingas, garazai po namu, na kagi - priklauso.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių