Ar bus apgintas skriaudžiamas gyvūnas?

  • Teksto dydis:

Sveikintina, kad visuomenė nuoširdžiai, energingai gina ne tik skriaudžiamus vaikus, bet ir gyvūnus. Štai neseniai į redakciją paskambinęs kaunietis pranešė, kad kaimynystėje kankinasi pririštas prie labai trumpos grandinės šunelis.

Kauniečio pranešimą perdavėme Kauno valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (KVMVT), kurios specialistai, besirūpinantieji gyvūnų gerove, apsilankė nurodytu adresu.

Kaip pranešė redakcijai minėtos tarnybos viršininko pavaduotojas – valstybinis veterinarijos inspektorius Linijus Valiuška, nurodyti faktai pasitvirtino, kad šuneliui jo šeimininkai smarkiai apriboję judėjimo laisvę – gyvūnas pririštas prie labai trumpos grandinės. Beje, ją būtų galima lengvai pailginti, nes dalis jos apsukta apie lentgalį, prikaltą prie tvoros. Gyvūnui tikrai stinga erdvės ne tik jo fiziologiniams poreikiams.

"Tikrinimo metu neradome ir dubens su vandeniu, o šuns grandinės trumpumą lėmė tai, kad gyvūno savininkė taip saugo savo darželį, kad šuo jo neištryptų. Tiesą sakant, tą darželį būtų galima aptverti, bet šeimininkė mums prižadėjo, kad artimiausiu metu sūnus išsiveš šunį į savo namus", – aiškino L.Valiuška.

Šią savaitę KVMVT inspektoriai žadėjo patikrinti, ar šuns šeimininkė įvykdė savo pažadą. Jei ne, bus imtasi griežtesnių priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kada piliečiai jausis savo šalyje saugūs,ne tik gyvūnai.Su žmonėmis elgiamasi aršiau kaip su gyvūnais.Visur ,visose valstybinėse įmonėse neskaito žmones- žmonėmis .

vaxol

vaxol portretas
sūnaus "namais" gali tapti gūdus miškas ir ta pati grandinė prie medžio....

Gera girdėti,

Gera girdėti, portretas
kad pagaliau ir apie gyvūnus, niekuo mums nenusikaltusius, po truputį pradedama galvoti ir jiems padėti. Yra sakoma: iš to, kaip valstybė elgiasi su gyvūnais, sprendžiama apie tai, kaip elgiamasi su žm0nėmis. Deja, deja. Ir su vienais ir su kitais elgiamasi nepateisinamai. Tačiau jei žmogus dar kažkiek gali savimi pasirūpinti, tai gyvūnas - ne. Belieka ne tik būti optimistais ir tikėtis, kad padėtis keisis, bet ir patiems nors kažką daryti, nes valstybė ir esame mes.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių