Apribojimai šalia Rotušės aikštės – išbandymas vairuotojams

Trečiadienį posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija nusprendė pakoreguoti transporto eismą Rotušės aikštėje ir dar kartą visiems priminti, kad statyti automobilį aikštėje yra draudžiama, nes tai pėsčiųjų zona.

Draus sukti į dešinę

Vairuotojai perspėjami, kad netrukus įsigalios naujovė – nuo 10 iki 21 val. bus draudžiama iš Rotušės aikštės sukti į Aleksoto gatvę, todėl nebeliks ženklo, leidžiančio važiuoti į dešinę. Šį pasiūlymą komisijai pateikė Rotušės aikštės draugija.

„Norime, kad aikštėje nors šiek tiek sumažėtų tarša, triukšmas, vibracija. Nuolatinis automobilių srautas kenkia ir pastatams: skilinėja sienos, langų stiklai“, – motyvus vardijo draugijos atstovas Ričardas Mačiulaitis.

Komisijos nariai nebuvo vieningi svarstydami šį klausimą, kadangi manoma, jog bus sunku sukontroliuoti vairuotojus, kurie jau seniai įpratę prie galiojančios tvarkos.

„Šiuo metu tranzitinis transportas Rotušės aikštėje yra nevaldomas reiškinys, todėl šis mažas eksperimentas galėtų padėti. Porą mėnesių galime stebėti situaciją – jeigu sprendimas pasiteisins, naujas ženklas liks visam laikui“, – svarstė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Draudimas iš Rotušės aikštės sukti į Aleksoto gatvę galios ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgalį.

Prie aikštės – daugiau ženklų

Posėdžio metu svarstytas dar vienas opus klausimas – automobilių statymas Rotušės aikštėje.

„Aikštėje stovi ženklai, nurodantys, kad tai pėsčiųjų zona. Planuojame pastatyti dar daugiau ženklų – galbūt tai atkreips vairuotojų dėmesį“, – sakė P.Keras, užsiminęs, kad policija turėtų labiau kontroliuoti ir bausti pažeidėjus.

Anot P.Kero, vairuotojams aplink Rotušės aikštę yra įrengta pakankamai automobilių statymo vietų, todėl aikštės grindinys turėtų likti pėstiesiems.

Komisijos nariai svarstė galimybę išduoti laikinus leidimus, kurie leistų pastatyti automobilį arčiau Rotušės.

„Savaitgaliais į Rotušę atvažiuoja tuoktis būriai jaunųjų, todėl nesinorėtų naikinti gražios tradicijos. Laikinus leidimus jaunavedžiams galėtų išduoti metrikacijos biuras“, – siūlė P.Keras.

Ar tai bus padaryta, kol kas neaišku.

Greitį mažins kalneliais

Komisija pritarė, kad šalia Rotušės aikštės esančioje Daugirdo gatvėje būtų įrengti greitį mažinantys kalneliai, kurie padės apsaugoti pėsčiuosius.

„Kiekvieną dieną šia gatve praeina didelis srautas miesto gyventojų ir turistų, kurie skundžiasi, kad siaura gatvele automobiliai lanksto dideliu greičiu“, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Kalnelius žada įrengti vietos verslininkai, todėl viliamasi, kad nereikės ieškoti pinigų iš biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aleksotiskis

aleksotiskis portretas
Dirbu senamiestyje, salia rotuses, ir del sio zenklo, kad galecia grizti namo turesiu apvaziuoti visa senamiesti. Absurdo kazkoks :) Kas man mokes uz degalus, kai kuro kaina tokia????? arba kita iseitis bus, padides eismas siauromis senamiescio gatvelemis, prieplakos ir t.t.

siulymas

siulymas portretas
uždrauskit uždarykit tuos rotušiės draugijos bordelius, gal tie kvailiai kaip M//// išsinešdins iš Senamiesčio ir nekurs nesąmonių

Petras

Petras portretas
Labai gerai ,tai dabar Kauno marozai su treningais ir golfais su rusiskai grojancia muzika nusibodo
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių