Apmokestins automobilių stovėjimą Karaliaus Mindaugo prospekte?

Už uždarų durų antradienį posėdžiavę politikai svarstė, kad reikia apmokestinti automobilių stovėjimą Karaliaus Mindaugo prospekte.

„Yra mintis, bet kol kas tik svarstymų lygmenyje“, – pripažino savivaldybės tarybos kolegijos narys, „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pavaduotojas Vygantas Gudėnas.

Jo nuomone, toks apmokestinimas būtų logiškas, nes savivaldybė yra sutarusi, kad šalia „Akropolio“ esančioje daugiaaukštėje automobilių stovėjimo aikštelėje jai priklauso 1500 nemokamų vietų automobiliams.

„Ten niekas nežada jokių mokesčių rinkti, todėl automobilius gali statyti, kas tik nori. Nematau jokios socialinės nelaimės miestui“, – tikino V.Gudėnas.

Jis atkreipė dėmesį, kad sutrumpinus rinkliavos laiką iki 17 val., miesto biudžetas pajuto įplaukų sumažėjimą. Vis dėlto, tuoj pat V.Gudėnas suskubo tikinti, kad rinkliavos už automobilių stovėjimą yra ne tam, kad papildytų biudžetą, bet tam, kad sureguliuotų transporto srautus ir įvestų tvarką.

Kiek tektų pakloti už automobilio stovėjimą Karaliaus Mindaugo prospekte, dar nėra aišku. Svarstoma, kad rinkliava galėtų būti nuo 1 iki 2 litų. Gali būti, kad mokėti teks tik už vietas Nemuno krantinės pusėje. Kitoje prospekto pusėje liks nemokama zona.

„Kainų didinti nesiūlysime, bet galvojame apie zonų išplėtimą“, – prasitarė V.Gudėnas.

Anot jo, mieste gali sumažėti ženklų, žyminčių mokamas vietas, tačiau miestas bus suskirstytas zonomis. Pavyzdžiui, įvažiuojant į Senamiestį bus vienas ženklas, informuojantis, kad šioje zonoje bet kurioje vietoje pastačius automobilį teks sumokėti 1 litą už valandą.

Vis dėlto, kalbama ir apie didesnes rinkliavas tam tikrose vietose. Pirmiausia nusitaikyta į itin jautrią vietą – Eivenių gatvę prie Kauno klinikų, kur ypač dideli automobilių srautai. Šiuo metu valanda už stovėjimą ten atsieina 1 litą, tačiau kaina kils siekiant sumažinti ten paliekamų transporto priemonių kiekį.

„Ten žmonės net prie gyventojų durų stato, o Tvirtovės alėjoje aikštelė nebūna pilna. Norime pagelbėti tiems žmonėms, kurie ten gyvena“, – tikino V.Gudėnas.

Visiems šiems siūlymams dar turės pritarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
ir prie darbo birzos reikia pakelti stovejimo mokesti nes tan 2lt permazai tengi turtingiausi kauno verslininkai suvaziuoja darbo ieskotis

Dratas

Dratas   portretas
"V.Gudėnas suskubo tikinti, kad rinkliavos už automobilių stovėjimą yra ne tam, kad papildytų biudžetą, bet tam, kad sureguliuotų transporto srautus ir įvestų tvarką." Sakyciau, meluojant reikia turet saika kazkoki. Kas Karaliaus Mindaugo prospekte netvarkinga siuo metu? Kokia tvarka bus ivesta, kai ims lupt nuo zmoniu rinkliava???? Kodel tiesiai sviesiai nepasakius, kad pradejus veikt arenai valdziuke primete jog per gerai kaunieciams prasisukt nusipirkus uz 150 lt bilieta. Reikia dar ir uz automobilio pastatyma nutrest litu.

x

x portretas
taip taip reikia mazdaug i garliavos visas gatves apmokestint, paskui visa raudondvario plenta, na o paskui ir silainiam ateis eile..............nu debilu saika nera zodziu
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių