Aplinką gražinantys gyventojai sulauks Kauno rajono savivaldybės paramos

Kauno rajono savivaldybė padės gyventojams įgyvendinti viešąsias erdves galinčias pagražinti idėjas.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Taryba patvirtino Kauno rajono gyventojų iniciatyva teikiamų projektų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektinių idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašą. Tai – nauja programa, kuri skatins gyventojus dalyvauti rajono savivaldybės biudžeto plano įgyvendinime. Šiemet numatyta skirti 50 tūkst. eurų daliniam gyvenamosios aplinkos gerinimo projektų finansavimui.

„Norime skatinti piliečių iniciatyvą Kauno rajone, gerinti ir stiprinti vietos valdžios ryšius su gyventojais, aktyvinti gyventojų dalyvavimą, atnaujinant ar sukuriant viešąsias erdves“, – akcentavo savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas Tomas Didžiulis.

Gyventojų sugalvotas projektas turi būti nekomercinis ir skirtas gyvenamosios aplinkos gražinimui.

Anot jo, gyventojų projektų idėjos, skirtos gyvenamajai aplinkai gerinti, bus įgyvendinamos kasmet, numatant tam lėšų savivaldybės biudžete. Vedėjas užsiminė, kad Lietuvoje yra šešiolika savivaldybių, kurios jau įgyvendina tokią priemonę ar planuoja tą daryti: aštuonios jau kviečia teikti projektus, o kitos aštuonios – rengia aprašus.

„Tikrai džiugi naujiena, kad Kauno rajonas prisijungia prie kitų šalies savivaldybių ir įgyvendins šią gražią idėją. Būtina palaikyti įdomias iniciatyvas, skatinti žmones būti aktyvius“, – kalbėjo savivaldybės tarybos narys Donatas Jankauskas.

Projektą savivaldybei galės teikti Kauno rajone gyvenamąją vietą deklaravęs asmuo, ne jaunesnis nei 16 metų, surinkęs ne mažiau kaip 25 pakaunėje gyvenamąją vietą deklaravusių, ne jaunesnių kaip 16 metų asmenų parašų, palaikančių projekto idėją gyvenamosios aplinkos gerinimui.

T. Didžiulio teigimu, gyventojų sugalvoti projektai turėtų būti skirti viešųjų erdvių ir viešojo naudojimo infrastruktūros, susijusios su laisvalaikio, poilsio, sporto, kultūrine ir kitomis veiklomis, sukūrimui bei atnaujinimui. Jų įgyvendinimui gali būti numatytos Savivaldybės teritorijoje esančios viešosios erdvės, valstybės ar savivaldybės valdomoje bendrojo naudojimo žemėje, kuri paimta visuomenės poreikiams tenkinti.

„Gyventojų sugalvotas projektas turi būti nekomercinis ir skirtas gyvenamosios aplinkos gražinimui“, – akcentavo T. Didžiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
parama , ar afera ir nelegaliu darbu . Va taip vagiami pinigai iš valstybės , dar galit dadėti kūdikio kraitelį ir panašias aferas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių