Apledėję šaligatviai kelia siaubą ir pėstiesiems, ir medikams

Apledėję šaligatviai Kaune medikams kelia siaubą. Paslydus galima patirti tokias sudėtingas traumas, kad joms išgydyti gali prireikti pusmečio reabilitacijos, o gal net ir klubo keitimo operacijos.

Per praėjusią parą, kai šaligatviai pasidengė ledu, traumatologai vos spėja suktis. Net devyni pagyvenę kauniečiai patyrė itin sunkias traumas ir buvo paguldyti į Kauno klinikinę ligoninę. Iš viso į šios ligoninės Traumatologijos punktą per praėjusią parą kreipėsi 120 pacientų. Tai dvigubai daugiau nei paprastai.

Traumatologijos punkto vedėjas Raimondas Kunickas patarė rinktis tinkamą avalynę, einant rankas palikti laisvas, nieko nenešti. „Reikia rimtai pagalvoti, ar tikrai būtina eiti kur nors, kai taip slidu. Trauma – netikėtas dalykas. Dėl jos žlunga ir suplanuotos atostogos, ir darbinė veikla, jau nekalbant apie žalą sveikatai. Todėl geriau yra pasisaugoti“, – patarė R.Kunickas. Vis dėlto jam kasmet tenka gydyti šimtus dėl neatidumo, skubėjimo ar tiesiog neprižiūrėtų šaligatvių paslydusių ir taip susižalojusių žmonių.

„Traumos ir šią žiemą – tipinės. Griūnant remiamasi rankomis, tad lūžta riešo srities kaulai, nukenčia alkūnkaulis, raiščiai, dažni peties srities sužalojimai, pavyzdžiui, išnirsta žastikaulis. Paslydus dažnai diagnozuojami čiurnos raiščių patempimai, plyšimai. Sunkiausios yra klubo sąnario srities traumos. Kartais dėl jų pacientams prireikia netgi keisti sąnarį“, – pasakojo R.Kunickas.

Tokias sunkias klubo sąnario srities traumas per praėjusią parą patyrė ir skubos tvarka Kaune buvo operuoti net keturi pacientai.


Šiame straipsnyje: ledassniegasšaligatviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
tai kas turi nuvalyti tuos saligatvius,kodel zmones savo darbu nedirba

to aha

to aha  portretas
vietoj rasinejimo galetum pats koki metra nuvalyt

lietuvwe

lietuvwe portretas
Nes,neturi kam skustis,bet jei nors vienas is jusu rasytu skunda i strazbura!!!patikekite,tai padetu!! na kiek galima tyciotis is zmoniu,juk jus visi mokate mokescius,tas pats ir su duobetom gatvem,mokate keliu mokescius,o gaunate spyga!!! tai manau raitokites rankoves,ir i kova uz savo teises!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių