Apie pavojų keliuose priminė degančios žvakutės ir pareigūnai

  • Teksto dydis:

Vakar dauguma Kauno miesto ir Kauno rajono pėsčiųjų perėjų skendėjo žvakučių šviesoje, šalia budėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai bei Lietuvos policijos mokyklos kursantai.

Pirmadienio vakarą į pagrindines Kauno miesto ir rajono gatves sugrįžo akcija „Saugios ir šviesios perėjos 2016“. 55-iose pavojingiausiose pėsčiųjų perėjose (tarp jų  –Savanorių, Taikos, Šiaurės, Pramonės, Baltų prospektuose, taip pat atokiau nuo miesto – Karmėlavoje, Garliavoje, Raudondvaryje), degant žvakutėms, pareigūnai ir kursantai ne tik budėjo, bet ir bendravo su gyventojais. Taip buvo siekiama atkreipti jų dėmesį į eismo saugumą.

Domėtasi, kuriose vietose reikalingas geresnis apšvietimas, kad gyventojai neliktų nepastebėti tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui.

Antrus metus iš eilės asociacijos „Rytojaus Lietuva“ organizuojama socialine akcija, prie kurios mielai vėl prisijungė pareigūnai, siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į keliuose tykančius pavojus ir skatinti tiek vairuotojus, tiek pėsčiuosius rūpintis vienas kito saugumu.

Pareigūnai džiaugiasi, kad akcijos metu nebuvo gautas nei vienas pranešimas apie sužeistus pėsčiuosius.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 22 eismo dalyviai (pernai iki lapkričio mėnesio pabaigos – 38), dar 784 buvo sužaloti (pernai – 702). 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių