Apie negeroves prabilusi mokytoja pastatyta prie gėdos stulpo

Po "Kauno dienos" rašinio apie situaciją Juozo Urbšio katalikiškoje mokykloje sukruto mokyklos bendruomenė. Atvirai apie negeroves prabilusi mokytoja buvo pastatyta prie gėdos stulpo, o surengtame susirinkime tarsi bandyta spręsti problemą.

Pokalbis bibliotekoje

"Mes, žemiau pasirašiusieji mokytojai ir kiti bendruomenės nariai, pasipiktinę mokytojos A.Z. sistemingu kolektyvo šmeižimu, mokyklos vardo žeminimu skundžiant mokyklos bendruomenę įvairioms instancijoms. Mums tai nepriimtina, nes manome, kad savo problemas derėtų spręsti asmeniškai, o ne spaudoje šmeižiant mokyklos vardą", – taip grėsmingai prasideda kreipimasis į mokyklos direktorių, Kauno švietimo skyrių. Kreipimasi pasirašė 72 mokyklos bendruomenės nariai.

Dėmesio centre atsidūrusi mokytoja A.Z. stebėjosi tuo, kad su ir jai adresuotu kreipimusi nebuvo supažindinta. Apie tai, kad toks raštas egzistuoja, mokytoja sužinojo jos garbei surengto susirinkimo pabaigoje.

Prie bendro stalo susėdo mokyklos administracijos, Švietimo ministerijos, Kauno švietimo skyriaus, profsąjungų atstovai, vienas mokyklos steigėjų atstovų kapelionas Petras Pichas.

Tačiau diskusija, orientuota į gražią ateitį, įvykusį susirinkimą sunkoka būtų pavadinti. Jėgų pasiskirstymas nė iš tolo neatrodė lygus. Vienoje barikadų pusėje sėdėjo mokytoja, kitoje – visų anksčiau išvardytų institucijų atstovai. Santykis 1:6.

Įsisenėjusi krizė

Aišku tapo viena: santykių krizė J.Urbšio katalikiškoje vidurinėje mokykloje – įsisenėjusi problema. "Yra įsisenėję dalykai ir likę nuoskaudų. Žmonės aiškinasi ir išsiaiškina, o čia – niekaip", – rankomis skėsčiojo Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos analizės skyriaus vyriausioji specialistė Alma Valevičiūtė.

Yra įsisenėję dalykai ir likę nuoskaudų. Žmonės aiškinasi ir išsiaiškina, o čia – niekaip.

Didžioji dalis paviešintų negerovių, kurių dalimi tampa ir mokytoja A.Z., klesti nuo 2008 m. Mokytojos adresu skriejo pastabos dėl nepakankamos kvalifikacijos, nenoro bendrauti ir bendradarbiauti mokyklos kultūrinėje veikloje, atsisakymų taisyti dvyliktokų bandomųjų egzaminų darbus, kitų klasių standartizuotus testus ir dar daugybė priekaištų.

Pastabas mokytoja A.Z. atrėmė pareikšdama, kad viską galinti paneigti. Tačiau į jos mėginimus aiškinti visi mojo ranka, suprask, jau daug kartų klausėsi tos pačios dainos.

Mokyklos direktorius Paulius Martinaitis įsitikinęs, kad viešai skalbti mokyklos baltinius mokytoja A.Z. ima tada, kai sumažėja jos atlyginimas.

Direktorius argumentavo, kad mažėjantis mokinių skaičius lemia ir mokytojų atlyginimų mažėjimą, o vieša mokyklos kritika mokinių skaičių gali tik dar labiau sumažinti.

Rėmė prie sienos

Mokyklos direktoriaus pavaduotoja Dalia Krasauskienė skundėsi, kad mokytoja A.Z. nesilaiko susitarimų. Esą dėl mokytojos A.Z. kilusius tėvų nepasitenkinimus išklauso ir užglosto kiti mokytojai, o ji pati net nesugeba elektroniniame dienyne įrašyti deramų atsakymų tėvams.

Kauno švietimo skyriaus atstovė Ilona Vitkauskienė vieną po kito bėrė klausimus A.Z.: "Kas turėtų būti rytoj?", "Kaip jūs bendrausite ateityje?"



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikas

Laikas portretas
Įdomiai gaunasi p. Ilona Vitkauskienė teisia kitus, kai tuo tarpu pati ne darbo metu užsiima nelegalia veikla - nuomoja NT ir negana to, apgaudinėja nuomininkus ir slapsto pajamas nuo mokesčių inspekcijos... Kur elementari etika? Ar tokiems kaip ši ponia leidžiama viskas?

c

c portretas
,, aš negalių suprasti šitos foto nuotraukos '' kur pirštais tas balta pukis pašėlusiais plaukais ant pakaušio rankos mostu dėsto mokytojai o ta tik žiūri ir bijo pasakyti žodi ,, o ten dar vienos rankos nagu nudažyto stovio pritarime ir kažin ką sako o tą moteris laiko savo protfeliuka susikuprinusi į kupra sulindusi bijo pila baimes ,kaip šitas komikas savo lygi rodo koks galingas net keli plaukai ant pakaušio ir tie pasišiausia pilnas nervus leidžia ,vyti ta demagogą iš tos šiltos kėdės juk matosi kad yra pensininkas eik miegoti leisk kėdė jaunai kartai, bet matote šitie ponai baisus elito profanai laikosi, ir dar nervus gadina vyti vyti vyti be kalbu lauk ,,, prie gėdos stulpo tos darmajedus statyti laikas,,,

Atsakymas

Atsakymas portretas
Ne.
VISI KOMENTARAI 112

Galerijos

Daugiau straipsnių