Apdovanoti gražiausių Kauno rajono sodybų šeimininkai

Kauno rajone pasibaigė gražiausiai tvarkomų sodybų konkursas. Jo dalyviai ir nugalėtojai šiandien apdovanoti Raudondvario dvare.

Kauno rajone pasibaigė gražiausiai tvarkomų sodybų konkursas. Jo dalyviai ir nugalėtojai šiandien apdovanoti Raudondvario dvare.

Kauno rajono savivaldybės administracijos sudaryta vertinimo komisija aplankė ir įvertino 33  atrinktas gražiausias sodybas.

„Kasdien važinėdamas po Kauno rajono miestelius ir kaimus pastebiu, kad gražiai tvarkomų sodybų mūsų krašte daugėja. Malonu ir tai, kad žmonės tveria kur kas mažiau mūrinių tvorų, o dėmesys aplinkai neapsiriboja sklypo ribomis“, – pastebi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Keičiasi ir kiemų apsodinimo, išplanavimo mados. Pasak Kauno rajono savivaldybės Urbanistikos skyriaus vyriausiosios architektės Irenos Bertašiūtės, jau praėjo anksčiau vyravęs požiūris, kad norint turėti gražią sodybą būtina įdėti daug alinančio darbo.

„Dabar sodybos išplanuotos racionaliai, kad pirmiausiai būtų patogios patiems gyventojams. Daugiau auginama daugiamečių augalų, kuriems reikia mažiau priežiūros nei vienmečiams. Labai daug dėmesio skiriama apšvietimui. Žmonės labai mėgsta vandens telkinius, įrengia stilingas, prie kitų pastatų derančias pavėsinės“, – pasakojo įspūdžius iš aplankytų sodybų I.Bertašiūtė.

Konkurso laureatai buvo apdovanoti Raudondvario dvare. Į renginį atvyko Seimo nariai Antanas Nesteckis, Raminta Popovienė, Kazimieras Starkevičius, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Gražiausios Kauno rajono sodybos titulas atiteko Zinai ir Vytui Antanavičiams (Lapių sen., Lapių miestelis). „Sodyba tvarko visa mūsų šeima ir viską darome savo jėgomis, – teigė statybų projektų vadovu dirbantis V.Antanavičius. – Su žmona užaugome kaime, todėl rūpintis savo aplinka mums yra didelis malonumas.“

Padėkos raštas skirtas Audronei ir Norbertui Pockevičiams (Samylų sen., Vaišvydavos k.).

Gražiausio namo sklypo nugalėtojais tapo Ilona ir Vidas Tumasoniai (Domeikavos sen., Smiltynų I k.). Padėkos skirtos Aušrai ir Skirmantui Pupiams (Alšėnų sen., Mastaičių k.), Evelinai ir Svajūnui Šalviams (Kulautuvos miestelis), Elenai ir Rimantui Sankūnams (Raudondvario sen., Raudondvario k.), Ingai ir Vladui Vidrevičiams (Garliavos apylinkių sen. Naugardiškės k.)
Komisijos narių vertinimu gražiausiai tvarkomų stambiojo ūkininko sodybų kategorijoje tapo Genutės ir Juozo Staliūnų sodyba (Babtų sen., Kaniūkai). Padėka atiteko Romai ir Jonui Žotkevičiams (Vilkijos apyl. seniūnija, Padubysio k.).

Nominacijoje gražiausiai tvarkoma smulkiojo ūkininko sodyba šiemet neskirta nė vienai sodybai, nes pretendentės surinko per mažai balų. Nugalėtojas neišrinktas ir Gražiausios kaimo gyvenamosios vietovės kategorijoje, nes siūlyti kandidatai neatitiko vertinimo kriterijų. Padėka šioje kategorijoje apdovanoti Jolanta Bliujienė ir Antanas Jurcius už originaliai (japonišku stiliumi) tvarkomą Ringaudų sen. Pyplių kaime tvarkomą sodybą.

Gražiausios sodybos, sklypo ir stambiojo ūkininko sodybos kategorijų nugalėtojams dovanotos ir skulptūrinės kompozicijos, sukurtos architektės Violetos Beigienės ir skulptoriaus Marijaus Petrausko. Jos bus nuvežtos ir pastatytos laureatų sodybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

plikis

plikis portretas
cia nei viena nieko verta sodyba kokiu yra rajone tai net nemate turbut raso apie kazkokias lysves arba zento bijojima

to siaubas

to siaubas portretas
pamatytum gyvai ta sodyba is pavydo numirtum. Tau iki tokio sodybos pakelimo kaip iki kosmoso su arkliu...

siaubas

siaubas  portretas
lietuvoje japoniskas stilius o gal koki ciukciu ar mongolu stiliu ar kinisko slamsto stiliu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių