Antstolė patvirtino, kad sugrįš į Garliavą

Antstolė Sonata Vaicekauskienė neatsisako ketinimų dar kartą mėginti jėga paimti velionio Drąsiaus Kedžio dukrą ir perduoti ją motinai Laimutei Stankūnaitei.

Portalui 1kaunodiena.lt S.Vaicekauskienė antradienį patvirtino, kad teismo sprendimą ji ir toliau planuoja įgyvendinti visomis leistinomis teisinėmis priemonėmis.

– Ar mėginsite pakartotinai apsilankyti Venckų arba Kedžių namuose?

– Teismo nutartį bandysime įgyvendinti. Tai atliksime, kai bus suderinti veiksmai su atsakingomis tarnybomis – Vaiko teisių apsaugos tarnyba, policija.

– Kada to galima laukti?

– Dar ir pati nežinau.

– Teismas atsisakė paaiškinti, kokių konkrečių veiksmų galite imtis paimant vaiką. Ar laikysitės tokios pačios taktikos, kaip ir pirmą kartą?

– Man būdas buvo aiškus. Tik Vaiko teisių tarnyba pageidavo išaiškinimo, ar vaiko nenoras eiti kartu gali būti traktuojamas kaip prievarta. Bet teismas pareiškė, kad tokių sąvokų neaiškina.

– Vadinasi, lieka ta pati taktika – pašalinti kliūtis, tai yra žmones, trukdančius paimti vaiką?

– Tikiuosi, tos kliūtys bus pašalintos. Tokios klaidos, kai policija lieka lauke, nebus daromos.

 


 

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusią savaitę atmetė antstolės S. Vaicekauskienės prašymą išaiškinti kovo 22-osios to paties teismo nutartį, kuria buvo leista prievarta grąžinti dukrą L.Stankūnaitei.

Teismas konstatavo, kad nutarties rezoliucinė dalis yra aiški – esą joje aiškiai nurodoma, kad teismas, vykdant 2011 metų gruodžio 16 d. Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo dalį dėl vaiko perdavimo motinai, leido prievarta (pašalinant kliūtis perduoti mergaitę motinai) paimti mergaitę iš Neringos Venckienės namų ar kitos vietos, kur gali būti mergaitė. Nutartyje pažymėta, kad prievarta gali būti naudojama ne prieš vaiką, o pašalinant kliūtis sprendimui įvykdyti. Nurodyta, jog priverstinai perduodant vaiką, policijos atstovai pašalina kliūtis sprendimui vykdyti, o valstybinės vaiko teisių apsaugos institucijos atstovai vaiką paima ir perduoda jį išieškotojui.

Prieš dvi savaites, kovo 23 d., bandant jėga L.Stankūnaitei perduoti dukrą, Garliavoje kilo grumtynės. Anot vaiko teisių apsaugos specialistų, mažametė tąsyk nukentėjo fiziškai ir psichologiškai.

Po tos dienos įvykių Garliavoje pradėti penki ikiteisminiai tyrimai.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

alisa

alisa portretas
o tai jai grazins mergaite motinai bus byla nutraukta nes globeja taps motina ir ji aisq pries save kaltinimu nepateiks ?

vilija

vilija portretas
Laukia tos dienos seniai gal iGarliava ateis ramybe.

ruta

ruta portretas
Šaunuolė antstolė, gal ji pabaigs tą visą košmarą.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių