Antikorupcijos komisijos pirmininke siūlo A.Ručienę

Valdančioji dauguma preliminariai sutarė, kad Antikorupcijos komisijos pirmininke reikia skirti teisininkę Aušrą Ručienę.

Neoficialiai kalbama, kad partijos Tvarka ir teisingumas narė A.Ručienė pati pageidavo užimti šias pareigas. „Kalbame apie tai. Dar iki galo nesame sutarę“, – nieko konkretaus nenorėjo atskleisti A.Ručienė, tačiau pripažino, kad jos kandidatūra į Antikorupcijos komisijos pirmininkes jau aptarta su koalicijos partneriais.

Anot būsimosios komisijos pirmininkės, galutinis sprendimas bus priimtas artimiausiu metu vyksiančiame koalicijos „Vardan Kauno“ posėdyje, kai iš komandiruotės Gruzijoje grįš meras Andrius Kupčinskas.

Pavasarį po savivaldos rinkimų suburta valdančioji dauguma Antikorupcijos komisijos vairą buvo patikėjusi liberalcentristui Arvydui Garbaravičiui. Jis šias pareigas eina iki šiol. Pasak A.Ručienės, jai tapus komisijos pirmininke, A.Garbaravičius užimtų pirmininko pavaduotojo pareigas.

„Dar prieš mėnesį sakiau, kad noriu atsistatydinti iš pirmininko pareigų. Būdamas pirmininku nenoriu suteikti malonumo kabinėtis prie mano sprendimų tiems, su kuriais mūsų keliai išsiskyrė anoje koalicijoje“, – aiškino A.Garbaravičius, Jis ir toliau žada likti komisijos nariu, nes turi sukaupęs nemažai skundų ir įvairios informacijos.

Paklausta, kokių darbų pirmiausia imsis tapusi Antikorupcijos komisijos pirmininke, A.Ručienė pirmiausia žada peržiūrėti susikaupusius skundus, o vėliau dirbs pagal aptvirtintus komisijos nuostatus.

Kol kas dar neaišku, ar bus keičiama visos komisijos sudėtis, ar keisis tik primininkas. Pagal tarybos veiklos reglamentą, Antikorupcijos komisijos sudėtį tvirtina taryba. Komisijos pirmininko kandidatūrą mero teikimu tvirtina taryba.

Pavasarį po rinkimų patvirtinta Antikorupcijos komisija:

Arvydas Garbaravičius, miesto tarybos narys, pirmininkas

Stasys Buškevičius, miesto tarybos narys

Gintaras Jonas Furmanavičius, miesto tarybos narys

Edita Gudišauskienė, miesto tarybos narė

Simonas Kairys, miesto tarybos narys

Renalda Kablytė, savivaldybės administracijos darbuotoja

Darius Makarevičius, savivaldybės administracijos darbuotoja

Visvaldas Matijošaitis, miesto tarybos narys

Antanas Mockus, savivaldybės administracijos darbuotoja

Aušra Ručienė, miesto tarybos narė

Gintarė Skaistė, miesto tarybos narė

Artūras Tepelys, miesto tarybos narys



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
manau , kad protinga teisininke gali duoti miestui kur kas daugiau naudos , nei mazai rastingas ir korumpuotas , miestieciu pasitikejimo neturintis veikejas ?

Dratas

Dratas  portretas
Antikorupcijos komisijos pirmininke Ruciene, pavaduotojas Garbaravicius. Korupcija Kaune kaip ir pazabota ;DDDD

Ja

Ja portretas
Graži moteris
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių