Ant turizmo stratego krenta įtarimo šešėlis

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Policijos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi, ar Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biure buvo klastojami dokumentai ir švaistomos lėšos. Įtarimų šešėlis krenta ant įstaigos vadovo Sigito Sidaravičiaus.

Policijos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi, ar Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biure buvo klastojami dokumentai ir švaistomos lėšos. Įtarimų šešėlis krenta ant įstaigos vadovo Sigito Sidaravičiaus.

Įtartinos ligos

Nesėkmingai į Kauno miesto tarybą su "Tvarka ir teisingumu" kandidatavusiam S.Sidaravičiui tenka aiškintis ne tik dėl, kaip įtariama, asmeninėms reikmėms naudotų valdiškų degalų, bet ir dėl kelionų į užsienį.

Paaiškėjo, kad turėdamas nedarbingumo pažymėjimą savivaldybės įstaigos vadovas ne tik keliavo, bet ir dalyvavo viešuose renginiuose. Tai patvirtino Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos "Sodra" Kauno skyriaus atstovai.

Jų duomenimis, įstaigos "Kauno TIC" direktorius S.Sidaravičius keliaudamas pažeidė laikino nedarbingumo taisykles, todėl nuspręsta, kad už ligos laikotarpį jam nebus skirta pašalpa.

"Tai mano asmeniniai duomenys", – pareiškė savivaldybės įstaigos vadovas S.Sidaravičius. Jis nesileido į diskusijas apie sveikatos sutrikimus ir tuo metu, kaip įtariama, vykusias keliones į užsienį.

Tačiau atrodo, kad turėdamas nedarbingumo pažymėjimą jis ne vieną kartą pažeidė nustatytas taisykles.

Pats S.Sidaravičius nemato jokio kriminalo, kad ligos laikotarpiu dalyvavo filmo premjeroje. Jis tikino jaučiantis savivaldybės administracijos spaudimą.

"Mane atleisti iš pareigų gali tik Kauno miesto taryba. Kartą jau buvo mėginta tai padaryti, tačiau administracija gavo atkirtį iš Kauno politikų, – pareiškė S.Sidaravičius. – Tada viskas aprimo, o dabar turbūt ir vėl prisiminė."

Vadovas išsisėmė

Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuras pavaldus savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriui. Šio skyriaus vedėjo pavaduotojas Andrius Cechanavičius patvirtino, kad jiems kilo įtarimų, jog įstaigos vadovas pažeidė nedarbingumo taisykles. "S.Sidaravičius jau ilgai dirba direktoriumi. Jis buvo labai aktyvus, tačiau gal išsisėmė", – svarstė A.Cechanavičius.

Pavaduotojas užsiminė ir apie tai, kad skyriui užkliuvo ir savivaldybės įstaigoje sunaudojamos automobilio degalų ir kitos sąnaudos.

Kultūros ir turizmo skyriaus plėtros vadovas Albinas Vilčinskas pastebėjo, kad automobilių naudojimo ir degalų limito tvarką nustato pats įstaigos direktorius.
A.Cechanavičius atkreipė dėmesį, kad direktorius atsakingas ir už tai, kad įstaiga dirbtų ekonomiškai.

Ikiteisminis tyrimas

Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovai patvirtino, kad Centro policijos komisariate yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo. Tiesa, jis pradėtas tik po pakartotinio prašymo.

Į pareigūnus kreipėsi savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. Jis prašė išaiškinti kilusius įtarimus, kad Kauno turizmo informacijos centrui ir konferencijų biurui priklausantis automobilis galėjo būti naudojamas ne darbo tikslais.

D.Ratkelis atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą apskundė. Skunde nurodoma, kad S.Sidaravičius, būdamas atsakingas už įmonės veiklą, įstaigai priklausantį turtą, neužtikrino efektyvaus ir racionalaus jo naudojimo.

Įtarimų kilo ir dėl to, kad direktorius, pildydamas automobilio panaudojimo dokumentus, galėjo klastoti duomenis ir taip švaistyti savivaldybės biudžeto ir įstaigos lėšas.

Prietaisų skydelio mįslė

Atkreiptas dėmesys ir į techninius automobilio duomenis. Tiksliau, per apklausą policijoje S.Sidaravičius aiškino supratęs, kad automobilio prietaisų skydelis, kuris rodo nuvažiuotą kilometražą, yra sugedęs. Autoservise buvo atlikta kompiuterinė diagnostika. Gedimas nustatytas ir į tarnybinį automobilį buvo įdėtas naujas kilometražo skaitiklis.
Viskas būtų normalu, jei atliekant tarnybinio automobilio techninę priežiūrą būtų išsaugoti dokumentai, patvirtinantys ankstesnį kilometražą.

Savivaldybės administracijos skunde nurodoma, kad jokių dokumentų apie prietaisų skydelio gedimą, atliktų darbų aktą nebuvo pateikta. Ir vėl kilo įtarimų, kad viskas daryta siekiant sąmoningai nuslėpti įrodymus ir apsunkinti tyrimą.

Pritrūko duomenų ir apie tai, ar iš tikrųjų kas nors iš įstaigos vyko į Klaipėdą ar Rokiškį. Savivaldybės administracijai kilo abejonių, ar yra bent kokių šių miestų sąsajų su įstaiga "Kauno TIC". Juolab kad per tiriamą laikotarpį įstaigos direktorius buvo komandiruotas tik vieną kartą.

Antras kartas nemelavo

Tik antruoju bandymu Centro policijos komisariate buvo pradėtas tyrimas dėl savivaldybės įstaigos veiklos. Šį ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai jau kreipėsi į Kauno savivaldybės administraciją prašydami papildomos informacijos.

Pareigūnus domina, kokia yra nustatyta Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro tarnybinio automobilio "Opel Zafira" naudojimosi tvarka. Kas šiuo automobiliu gali naudotis, ar yra skirta degalų sunaudojimo norma ir kitos tyrimui svarbios detalės.

S.Sidaravičius neslėpė girdėjęs apie šį tyrimą. "Įmonėje atliekamas kasmetis auditas. Ir finansinis, ir veiklos auditas niekam neužkliuvo", – atkirto S.Sidaravičius. Pernai rudenį pradėtas tyrimas tebevyksta. Kaltinimai kol kas dar niekam nepareikšti.

Laikinojo nedarbingumo taisyklės

Jose nurodoma, kad per nedarbingumo laikotarpį asmuo privalo vykdyti gydytojo nurodymus ir elgtis taip, kad jo netinkami veiksmai neužtęstų ligos ar sergančio šeimos nario slaugos trukmės.

Elgesio taisyklių per nedarbingumo laikotarpį pažeidimais laikoma, kai laikinai nedarbingu pripažintas asmuo gydytojo paskirtu laiku neatvyksta pasitikrinti darbingumo, nesilaiko gydytojo nustatyto gydymo, atvyksta pas gydytoją neblaivus ar apsvaigęs nuo psichiką veikiančių medžiagų, dirba, mokosi, keliauja ir t.t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ironija

ironija portretas
stovintis vanduo pradeda rūgti....

Sargas

Sargas portretas
Na paziurejus foto - straipsnis nuorodoje, kaip graziai bendrauja su pareigunu tai manau ta byla tik trumpam.. Nutrauks nesurinkus pakankamai duomenu.. http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/duris-atvere-kaledinis-kauno-turizmo-informacijos-centras-662216

To eiliniam

To eiliniam portretas
Ner ko asmeninims tikslams naudoti imones , ne asmenines imones o savivaldybes , resursu, tai ir nebus baudziamu bylu. Smulkmena bendzinas atrodo, bet litras prie litro ir tukstantukai. Siaip su tokiu poziuriu kodelgi neprisipirkti namam baldu, teliku kitokiu geru daiktu savo poreikiams uz imones , ne savo imones, lesas..
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių