Angelų dienos proga pagerbti Kauno narsuoliai

„Būkite griežti ir gailestingi“, - nuskambėjo pareigūnams skirti kunigo žodžiai Policijos dienos proga.

Iškilmingai pagerbti ne tik savo darbą dorai ir gerai dirbę pareigūnai, bet ir eiliniai kauniečiai, ekstremaliose situacijose stoję ginti skriaudžiamąjį.

Apdovanojimas komisijos sprendimu įteiktas 24 metų kauniečiui Vidmantui Rulevičiui.  Šis vaikinas tarptautinių Hanza dienų metu, nepabūgęs dviejų vyrų, užkirto kelią plėšimui. Net ir sužalotas peiliu, po grumtynių vieną iš plėšikų sulaikė.

Gegužės 21-osios naktį,  Nemuno ir Druskininkų gatvės sankirtoje pamatęs, kad du vaikinai kėsinasi iš Sirijos piliečio pagrobti automobilį „Audi A4“, bandė juos sulaikyti. Grumtynių metu V.Rulevičius buvo sužalotas peiliu, tačiau vis tiek persekiojo asmenis, pasikėsinusius pavogti automobilį, kol vieną iš jų sulaikė. Artimiausiu metu byla, kurioje yra trys įtariamieji dėl pasikėsinimo pagrobti automobilį, bus perduota teismui.

Policijos įvertinimo ir padėkos už narsų poelgį sulaukė buvęs dienraščio „Kauno diena“, dabar TV3 žinių žurnalistas Tomas Jarusevičius, kuris, pastebėjęs, kad K. Donelaičio gatvėje du jaunuoliai užpuolė ir sumušė vyriškį, pradėjo juos sekti, o pamatęs gatvėje patruliuojančius pareigūnus pranešė apie įtariamųjų buvimo vietą. Jaunuoliai buvo sulaikyti. Artimiausiu metu byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kurioje įtarimai pareikšti dviems įtariamiesiems, bus perduota teismui.

Policijos padėka įteikta Algirdui Dranseikai, kuris, atvykęs aplankyti savo mamos, laiptinėje prie senyvo amžiaus moters buto durų pastebėjo nepažįstamus asmenis. Įtaręs, kad vykdomas nusikaltimas, A. Dranseika sulaikė įtartinus jaunuolius, kurie kėsinosi iš 82 metų amžiaus moters išvilioti pinigus.  Šiuo metu tyrimas byloje dėl pasikėsinimo sukčiauti yra tęsiamas, įtarimai pareikšti dviem įtariamiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eks

eks portretas
būkite griešti ir gailestingi vyriausybės premjerui kuris mažina policijos biudžetą

666

666 portretas
didzioji dalis dirbanciuju mentineje nusikalteliai

to 666

to 666 portretas
o tu esi teslagalvis...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių