Ambicingi bėgikai pakartojo „Lituanicos“ skrydį

  • Teksto dydis:

Profesionalus ir mėgėjus vienijantis „Kauno maratono klubas“ suvedė praėjusiųjų metų pasiekimus ir skelbia ambicingus planus 2018 metams.

Artimiausias tikslas – įgyvendinti reikalavimus ir gauti Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) „Road Race Bronze“ ženklą klubo organizuojamam didžiausiam vasaros bėgimo renginiui „Citadele Kauno maratonas“.

Kaunas pralenks Vilnių?

„Tai pasaulinės lengvosios atletikos federacijos projektas, reitinguojantis stambiausius bėgimo renginius pagal lygius: bronzinį, sidabrinį ir auksinį. Gauti tokį ženklą – aukščiausias galimas įvertinimas. Iš trijų Baltijos valstybių jį kol kas turi tik Rygos maratonas“, - sakė „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Siekiant šio IAAF įvertinimo reikia atitikti ne vieną kriterijų: nuo trasos kokybės, iki aukšto lygio TV transliacijų ir bent 10 profesionalių, aukštus rezultatus demonstruojančių, bėgikų iš 5 skirtingų valstybių.

Investicijos į siekį atitikti „Road Race Bronze“ ženklo reikalavimus svyruoja nuo 10 iki 20 tūkst. eurų. Planuojama, kad kriterijai bus įgyvendinti per ateinančius dvejus metus.

Mūsų sportininkų rezultatai kasmet gerėja. Ambicijos auga ir čempionų titulai Lietuvoje daugelio jau nebetenkina.

Sezono lyderiai

Kol klubo vadovai siekia tarptautinį pripažinimo, sportininkai dėl jo kovoja bėgimo trasoje.

Šiuo metu Kauno maratono klubui priklauso 35 profesionalūs lengvaatlečiai. Klubas tikslas – padėti sportininkams, kurie baigę mokslus papuola į savotišką juodą duobę: trūkstant finansavimui daugelis meta sportą ir ieškosi darbo.

Kasmet 15 geriausius rezultatus demonstruojantiems klubo sportininkams skiriamos stipendijos, parama ruošiantis varžyboms tarptautinėse stovyklose, padedama prisitraukti rėmėjų.

2017 m. net devyniose rungtyse geriausius rezultatus Lietuvoje demonstravo „Kauno maratono klubo“ profesionalai: bėgikai Rokas Pacevičius (400 m), Remigijus Kančys (10 km, maratonas), Eva Misiūnaitė (200 m), Loreta Kančytė (3000 m, 5000 m, 10 km), Vaida Žūsinaitė (pusė maratono) ir ieties metikė Liveta Jasiūnaitė.

„Mūsų sportininkų rezultatai kasmet gerėja. Ambicijos auga ir čempionų titulai Lietuvoje daugelio jau nebetenkina“, – auklėtinių rezultatais džiaugiasi trenerė, olimpietė Inga Juodeškienė.

Pernai Pasaulio bei Europos lengvosios atletikos čempionatuose Lietuvos vardą gynė Remigijus Kančys, Vaida Žūsinaitė, Monika Juodeškaitė, Eva Misiūnaitė, Liveta Jasiūnaitė. Jaunimo tarpe išsiskyrė Rokas Pacevičius ir Vytautė Pabiržytė sėkmingai sustartavę Europos jaunimo (U-23) čempionate ir pagerinę savo asmeninius rezultatus.

„Manau, kad į pasaulio maratono elitą įsiveržęs Remigijus Kančys dar turi rezervo. Daug vilčių teikia ir jo sesuo Loreta, kaip ir Vaida Žūsinaitė, Monika Juodeškaitė, Vytautė Pabiržytė“, – vardino klubo trenerė besiruošianti pirmai šių metų stovyklai Ispanijoje sausio pabaigoje.

Tūkstančiai kilometrų mėgėjų trasoje

Be profesionalų, „Kauno maratono klubas“ vienija ir daugiau nei 80 mėgėjų. Šie 2017 m. bėgimo trasoje įveikė atstumą prilygstantį S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui per Atlanto vandenyną 1933 metais.

„Mūsų duomenimis, pernai varžybose klubui priklausantys mėgėjai kartu nubėgo 6775 km. Kad geriau įsivaizduotume – toks atstumas skiria Kauną ir Niujorko valstijose esantį Rhinebeck'o kaimelį. Lituanicos kilometražas iš Niujorko prieš 85 metus buvo labai panašus“, – šypsosi A. Pukis.

Pernai „Kauno maratono klubas“ pasiekė ir aukštą rezultatą šalies mėgėjų įskaitoje – užėmė antrą vietą Lietuvos mėgėjų bėgimo asociacijos taurėje, susidedančių iš 12 etapų.

Be sportinės „Kauno maratono klubas“ užsiima ir visuomenine veikla. Kasmet keturiems perspektyviausiems šalies jauniesiems lengvaatlečiams, dalyvaujantiems Lietuvos lengvosios atletikos federacijos rengiamuose varžybose, iš klubo fondo skiriama 1000 eurų.

Be didžiausios kasmetinio, tarptautinio vasaros bėgimo „Citadele Kauno maratonas“, klubas rudenį organizuoja rožinio kaspino paramos bėgimą „Pink Run su Benu“, o taip pat jau tradiciniu tapusį „Naktinį Urmo bėgimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių