Amalių geležinkelio stotelėje nebestos traukiniai

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerija inicijuoja Amalių geležinkelio stotelės Kaune uždarymą - planuojama, kad čia ateityje nebestos traukiniai.

Gyventojams susisiekimą su šia miesto dalimi toliau užtikrintų autobusai, maršrutiniai taksi, be to, Amalių gyventojai gali naudotis troleibusais, stojančiais R.Kalantos gatvėje esančioje viešojo transporto stotelėje.

Ministerija nurodo, kad naikinant Amalių geležinkelio stotelę siekiama racionaliai panaudoti projektui „Rail Baltica“ įgyvendinti skirtas lėšas.

Parengtame nutarimo projekte, kurį Vyriausybė svarstys ketvirtadienį, taip pat numatoma uždaryti Girulių geležinkelio stotį Klaipėdoje, tačiau stotelėje traukiniai ir toliau stotų pagal poreikį, BNS nurodė Susisiekimo ministerija.

Pradiniame nutarimo projekte, atsižvelgiant į sumažėjusius keleivių srautus ir siekiant sumažinti veiklos išlaidas, buvo numatoma uždaryti ir Marcinkonių geležinkelio stotį Varėnos rajone bei atidaryti Marcinkonių geležinkelio stotelę. Tačiau nuspręsta papildomai įvertinti keleivių srautus ir tuomet spręsti dėl šios stoties uždarymo ir stotelės atidarymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas

Valdas portretas
Kaip visad,nesąmonių pridaro.Gaila,patogu buvo ta stotelė.Tunelis nesąmonė,nei kamsčiai sumažėjo nei ką,tik dar ilgiau užtrunki kol pervažiuoji geležinkelį. Pinigų išmetimas

poh

poh portretas
kažkaip pohui...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių