Aloyzui Sakalui suteiktas KTU Garbės mecenato vardas

Žymiam politikui ir nusipelniusiam mokslininkui fizikui prof. Aloyzui Sakalui spalio 19 dieną Kauno technologijos universiteto (KTU) auloje iškilmingai įteiktos Garbės mecenato vardo regalijos.

Tuometinio Kauno politechnikos instituto Elektrotechnikos fakulteto (dabar – KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetas) absolventas prof. A. Sakalas kasmet per rudens ir pavasario semestrus iš savo asmeninių lėšų skiria stipendiją gerų akademinių rezultatų pasiekusiam, visuomeninėje veikloje aktyviam KTU studentui iš nepasiturinčios šeimos. Profesorius jau įteikė šešias tokias stipendijas.

„Visų pirma lenkiu galvą prieš vidurinės mokyklos – dabar tai Kauno “Aušros" gimnazija – mokytojus už suteiktą pagrindinę vertybę – pagarbą kitam žmogui. Taip pat dėkoju fakulteto, kuriame studijavau, dėstytojams – jie buvo pavyzdys mums, studentams, visomis prasmėmis. Džiaugiuosi, kad pasiūlius paramą mano ketinimai buvo įvertinti teigiamai, nepalaikyti populiarumo siekimu ar politikavimu. Šiandien už suteiktą garbę esu sujaudintas iki sielos gelmių“, – dėkodamas sakė profesorius.

„Visą mūsų akademinę bendruomenę žavi profesoriaus nuoseklumas, jo tiesos sakymas, principingumas, savo nuomonės turėjimas ir jos laikymasis“, – kalbėjo KTU rektorius prof. Petras Baršauskas. Pasak rektoriaus, stipendijas skiriančios įmonės yra įprastas reiškinys, tačiau jas steigiantys pavieniai asmenys vis dar yra retenybė.

A.Sakalas gimė 1931 metais Ukmergės apskrities Anykščių rajono (anksčiau – Taujėnų valsčiaus) Jusiškio kaime valstiečių šeimoje. 1955 m. baigė aukso medaliu vidurinę mokyklą, o 1960 m. su pagyrimu – studijas Kauno politechnikos institute.

1969 m. Vilniaus valstybiniame universitete apgynė fizikos ir matematikos mokslų daktaro disertaciją, o 1976 m. – fizikos ir matematikos mokslų habilituoto daktaro disertaciją. Jis yra 16 išradimų ir daugiau kaip 150 mokslinių straipsnių autorius, už mokslinę veiklą apdovanotas valstybinėmis premijomis.


Šiame straipsnyje: KTUAloyzas Sakalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
nesupratau---------- uz ka tam susuktasnukiui tokia garbe ??????????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių