Aliarmas Šilainiuose: vyras nusitaikė nuodyti aplinkinius šunis?

  • Teksto dydis:

Kaunietė pasakoja buvusi sukrėsta, kai pamatė viešoje vietoje kažką barstantį vyrą ir garsiai murmantį, kad nekenčia šunų, kad norįs, jog visi jie padvėstų. 

"Išvedusi šunis pamačiau pagyvenusį vyrą kažką barstantį  į žolę prie takelių, pievutėje prie smėlio dėžių vaikams žaisti. Paklaustas, ką beria, jis rusiškai atsakė: "Nekenčiu šunų. Visi bus lavonais". Viskas, ką pavyko padaryti, tai atimti indelį, kurį jis nešėsi. Jame buvo sauso pašaro granulės", – apie antradienio popietės įvykius (maždaug tarp 15-16 val.) pasakojo šunų mylėtoja Patricija.

Vyrą, ėjusį nuo Šarkuvos gatvės kiemais tarp sporto klubo "Kūno kultas" link "Lidl" parduotuvės ji apibūdino kaip neaukštą, liesą, be priekinių dantų, dėvintį pilką švarką, kepuraitę ir turėjusį daug plastikinių butelių. 

"Labai gaila, kad nepavyko žmogaus nufotografuoti. Tiesiog negali pasiruošti tokiai situacijai. Žmogelio dar kartą sutikti taip pat nepavyko. Gal išsigando, nes sakiau, kad kreipsiuosi į policiją ir jam geruoju nesibaigs. Į policiją nesikreipiau, nes jam pasprukus, mano galva, tiesiog neturėjau, ką jiems pasakyti ar parodyti. Nei nuotraukos, nei paties žmogaus, tik grasinimai ir skardinė su maistu, kuria jis atsikratė", – portalui kauno.diena.lt teigė Patricija.

Tiesiog sunku suvokti, kad kažkokio žmogaus savivalė, amoralus elgesys gali iš manęs atimti mano augintinį.

Vyrui pasišalinus ji puolė rinkti tai, ką šis išbarstė, manydama, kad maistas galėjo būti užnuodytas. "Radau sauso maisto granulių, kurias jis man matant žarstė prie smėlio dėžių pievutėje, kur žaidžia vaikai, mėsos gabalėlių ir aštrių kauliukų. Vienas kaimynas, man perspėjus apie galimą nuodijimą pasakė, kad jo pažįstamos šunelis neseniai mirė nusinuodijęs. Kiek tai tiesa, ar mirties priežastis patvirtinta skrodimo išvadomis pasakyti negaliu, bet tokia žinia, sutikite, ramybės neprideda", – susijaudinusi buvo mergina.

Ji sakė nesuprantanti, kodėl žmonės bando išlieti savo pyktį ar nepasitenkinimą tiesiogiai kenkdami gyvūnams. 

"Žinau, kad daugelis parašys, kad šunų augintojai patys kalti, kad šunų daugelis ima nemėgti, nes žmonės nesurenka ekskrementų ir pan. Taip, problema yra, dar ne visi renka, bet tai žmogaus mentaliteto klausimas ir šuo juk čia nekaltas. Man nesuprantama, kodėl už žmogaus neatsakingumą gyvūnui siūloma kančia. Kaip išvis galima apie tai galvoti?" – klausė kaunietė, pati auginanti šunis, su jais dalyvaujanti parodose Lietuvoje ir užsienyje, miesto renginiuose, edukacinėse programose.

"Tiesiog sunku suvokti, kad kažkokio žmogaus savivalė, amoralus elgesys gali iš manęs atimti mano augintinį", – komentavo Patricija.

Prieš mėnesį kita kaunietė paviešino istoriją, kai po pasivaikščiojimo miesto centre esančiame Santakos parke jos šuo ėmė blogai jaustis ir po kelių dienų nustipo. Mergina įtaria, kad šuo galėjo mirtinai apsinuodyti suėdęs piktavalių paliktą specialiai apnuodytą masalą.


Šiame straipsnyje: šuoaugintinisneapykantaėdalasŠilainiaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ačiū komentatoriui bzn, dabar ir aš žinosiu, ką daryti.

Bzn

Bzn portretas
Greiciausiai antifrize pamirkytos granules senas triukas

Algys

Algys portretas
Labai gerai daro:nudves tie ,kuriuos be antsnukiu vedzioja! Visai nemalonu kaip suo be antsukio tavo kojas uostineja,nors seimininkas sako ,kad nekas. Gal prades savo augintinius su antsnukiais vedziot!
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių